Pardoseli antiderapante - siguranta sporita si responsabilitate redusa

Aproape orice suprafata de podea care devine in mod obisnuit umeda, uleioasa sau alunecoasa ar trebui sa fie tratata cu acoperiri antiderapante pentru a preveni caderile si leziunile. Siguranta pe care o ofera o podea antiderapanta este o buna investitie in materie de timp si bani, iar crearea unei suprafete durabile va oferi liniste si responsabilitate redusa, eliminand riscul de alunecari si caderi accidentale. 

Pardoselile antiderapante sunt importante si necesare, atat in zone industriale, cat si in cele casnice. Fie ca este nevoie de siguranta intr-un mediu alunecos, pe platforme periculoase sau chiar pe treptele scarilor care duc pana la birou, oricine se va simti in siguranta. Alegerea corecta a materialului antiderapant pentru pardoseli te va ajuta sa elimini riscurile unei alunecari, caderi sau a unui accident nedorit. 

Utilizarea de pardoseli antiderapante Numarul de locuri in care se folosesc pardoseli antiderapante este aproape infinit. De fapt, orice suprafata pe care se circula poate avea nevoie de un tratament antiderapant. Intrarile si iesirile din institutiile publice, piscinele, rampele si zonele de depozitare din marile companii sunt doar cateva dintre cele mai susceptibile zone in care umezeala sau substante alunecoase pot determina accidente. 

Punerea in aplicare a acoperirii pardoselei cu material antiderapant este de o importanta deosebita in siguranta pietonilor si a tractiunii vehiculelor, indiferent de greutatea acestora. Incorporarea particulelor fine sau grosiere in rasina epoxidica - cu diferite grade de rezistenta la alunecare - poate fi o solutie salvatoare. Aceste produse extrem de durabile sunt ideale pentru depozite, culoarele de circulatie, pasarele si rampe de acces. 

Cum se aplica pardoseala antiderapanta
  • Se curata suprafata care trebuie tratata cu produse speciale de curatare a suprafetelor; 
  • Se asperizeaza sau se slefuieste, dupa caz, cu discuri diamantate; 
  • Se aplica grundul de impregnare cu scopul de a sigila porii; 
  • Se aplica un prin strat de rasina epoxidica, colorata in nuanta dorita; 
  • Imediat, se pulverizeaza granule de cuart de marimea dorita, la saturatie; 
  • Dupa aproximativ 24 de ore se aspira cuartul in exces; 
  • Se aplica un strat de lac sau vopsea in culoarea dorita.
 
Investigarea accidentelor si masurilor de rezistenta arata ca este recomandabila folosirea de pardoseli antiderapantein special in zonele umede, suprafete inclinate, zone in care sunt efectuate sarcini de manipulare, dar si cele care sunt supuse uzurii zilnice.