Hainele second hand, o noua viata

Daca iti pasa de mediul inconjurator, cel mai bun lucru pe care il poti face este de a cumpara lucruri la mana a doua. Hainele de designer reprezinta un domeniu deosebit in magazinele pentru articolele utilizate, deoarece produsele tind sa fie mai bine realizate si au fost tratate cu mai multa atentie de catre proprietarii lor initiali.

Nu te abtine sa cumperi haine folosite. In timp ce o piesa ar putea fi ocazional revanduta din cauza unor probleme structurale (de exemplu, captuseala desprinsa), cei mai multi dintre noi, in special femeile isi vand sau isi doneaza hainele din diverse considerente: dimensionare, nevoie de bani sau probleme de stil personal.

Procesul de reciclare al imbracamintii nu imbatraneste niciodata. Pentru ca fiecare articol vestimentar are multe potentiale vieti, comertul cu haine second si reciclarea textilelor este inca profitabil. Articolele de imbracaminte care stau nevandute pe un suport pentru prea mult timp in magazin, sunt fie preluate de catre proprietarii, fie donate (de exemplu - caritate catre centrele in care se afla copii defavorizati sau adaposturi pentru oameni ai strazii, in care multe haine dama second hand si multe articole pentru barbati sunt mai mult decat bine primite). Alternativ, articolele de imbracaminte nevandute sunt returnate catre reciclatorii de textile care le sorteaza si le gradeaza:  unele pentru sectorul industrial si altele pentru exportul pasiv.

Odata ajunsa in strainatate, imbracamintea capata, la randul sau, o viata noua. Astfel, aceste articole de imbracaminte devin parte a biografiilor urmatorilor proprietari: de exemplu, in Africa, ele acopera nu doar nevoile de imbracaminte de baza, dar indeplinesc, de asemenea si unele dorinte despre tendintele in moda din acele regiuni.

Articolele second hand ofera o imbracaminte practica prin care oamenii isi definesc genul, aspectul si identitatea. Ce se intampla in jurul valorii acestui proces la nivel global, se intampla si la nivel local, dar cu intelesuri mai creative. Imbracamintea second hand de pe piata internationala a redesenat harta globala, prin deschiderea accesului catre toate posibilitatile.