Acest tort l-am facut de foarte multe ori de cand am inceput sa gatesc, deoarece este simplu de facut si este foarte bun. Pentru blat avem nevoie de: sase oua, 100 grame de faina, zece grame de praf de copt, 20 grame de cacao neagra, 100 grame de zahar, 50 grame de nuca (sau alune) macinata.
Ouale se bat spuma cu mixerul cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Faina se amesteca separat cu praful de copt, cacao si nuca macinata. Amestecul cu nuca si faina se pune in compozitia cu oua si se mixeaza bine. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa in cuptor aproximativ 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar sau pe o farfurie.
Pentru crema de nuci (sau alune), ingredinetele necesare sunt: 250 grame de zahar, 100 grame de nuci (sau alune) macinate, 45 grame de cacao, 45 grame de lapte praf, 100 grame de margarina, 100 ml de apa si 300 ml frisca.
Apa cu zaharul, cacao, laptele praf si margarina se pun intr-o oala si se fierb, apoi se lasa la racit. Cand acest amestec s-a racit se pun nucile in crema si se amesteca. Separat, frisca se bate spuma tare si se pune peste crema cu nuci.
Pentru insiropat este nevoie de 200 - 300 ml de lapte, 50 grame de zahar si una – doua fiole esenta de rom. Laptele se pune la fiert cu zaharul. Dupa ce acesta a fiert, se lasa la racit si se adauga esenta de rom.
Blatul se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu siropul preparat, se adauga crema in doua straturi, iar deasupra se poate pune din nou crema sau se poate glazura cu ciocolata neagra (sau puteti sa va jucati cu ciocolata si sa adaugati alba, dar si neagra, formand modele).
Astfel, respectand pasii din aceasta reteta, tortul este gata!
Ouale se bat spuma cu mixerul cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Faina se amesteca separat cu praful de copt, cacao si nuca macinata. Amestecul cu nuca si faina se pune in compozitia cu oua si se mixeaza bine. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa in cuptor aproximativ 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar sau pe o farfurie.
Pentru crema de nuci (sau alune), ingredinetele necesare sunt: 250 grame de zahar, 100 grame de nuci (sau alune) macinate, 45 grame de cacao, 45 grame de lapte praf, 100 grame de margarina, 100 ml de apa si 300 ml frisca.
Apa cu zaharul, cacao, laptele praf si margarina se pun intr-o oala si se fierb, apoi se lasa la racit. Cand acest amestec s-a racit se pun nucile in crema si se amesteca. Separat, frisca se bate spuma tare si se pune peste crema cu nuci.
Pentru insiropat este nevoie de 200 - 300 ml de lapte, 50 grame de zahar si una – doua fiole esenta de rom. Laptele se pune la fiert cu zaharul. Dupa ce acesta a fiert, se lasa la racit si se adauga esenta de rom.
Blatul se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu siropul preparat, se adauga crema in doua straturi, iar deasupra se poate pune din nou crema sau se poate glazura cu ciocolata neagra (sau puteti sa va jucati cu ciocolata si sa adaugati alba, dar si neagra, formand modele).
Astfel, respectand pasii din aceasta reteta, tortul este gata!