Amintiri din facultate

Am avut multe lipsuri in perioada studentiei, insa niciodata nu mi-au lipsit prietenii, distractia si emotiile. Duc foarte mult dorul unor ipostaze, a unor sentimente, a unor intamplari precum:
·         In timpul facultatii parca daca nu aveai un ban in buzunar nu te simteai atat de josnic si in nici un caz nu sentimentul inutilitatii. Iti vedeai de cartile tale si atat de o tigara se facea rost, la o bere tot te mai chema unu’ – altul.
·         Emotiile erau reale. Chiar daca voiai sa pari un dur, tot ce se intampla te lua prin surprindere, ca venea o profa noua, ca venea un coleg pe care nu l-ai cunoscut pana atunci, ca se dadea un test sau examen cu usa deschisa, fara profesor in clasa, emotiile erau de mare amploare.
·         Era timp de distractie si chef tot timpul. Nu conta ca era luni sau sambata, miercuri sau duminica, mereu era loc de o pauza cu veselie. Sa nu uitam nici de pauzele de cafea din timpul cursurilor.
·         Prietenii se cunosteau la nevoie si nu numai. Oricarui student ii placea sa ajute, din putinul pe care il avea el, cu gandul ca la randul sau va primi ajutor in caz de necesitate.
·         Cand aveai un ban in buzunar nu te gandeai sa il economisesti ci cat sa-l distribui mai repede. Nimeni nu statea pe ganduri cand era vorba de primit bani de acasa. Daca erau putini de cele mai multe ori se terminau inca din prima ora de la extrasul bancar, daca erau putin mai multi si nu implicatu chirie sau plata unor taxe, poate ca rezistau pana seara in club. Acum nu stii cum sa economisesti ca sa iti ajunga de toate si sa mai si ramana oricat de putini ar fi.
·         Era o placere sa fii obosit. De cele mai multe ori dormeam  maxim patru ore pe noapte si nici ca duceam lipsa somnului. Acum tare am dormi non stop, si parca n-am mai face nimic.
·         Abia asteptam sa cunoastem ceva nou. O carte, un om, o privire, o piesa de teatru, un profesor, un curs, o strada, orice, eram nerabdatori sa incercam, sa aflam. Acum abia daca ne mai salutam cu oamenii cunoscuti.
Si desigur multe altele. Cine nu a fost student, cu siguranta are multe de regretat. Iar ca sa fii student la o varsta depasita, nu mai are nici un rost. Stiti voi – fiecare lucru trebuie facut la vremea lui.