The Raven (2012) – despre o istorie fascinanta

Habar nu am avut ca Edgar Allan Poe este personajul principal al filmului The Raven. Ma gandeam ca este inca o poveste de groaza, cu oameni care au murit si au inviat, cu personaje negative si personaje pozitive, cu animale care dau viata oamenilor si altele. Sau ma gandeam ca este o adaptare a filmului vechi Corbul, cu personajul razbunator, acea vendeta personala ce isi finalizeaza telul.

Nici gand ca are un fir de poveste atat de bun, atat de impresionant, de fascinant in toata senta sa. Incredibil de bine realizat. Deci, personajul principal este Edgar Allan Poe, rolul caruia il joaca gratios actorul John Cusack, un actor pe care il stiam din cu totul alte filme si ma gandeam ca i se potrivesc rolurile de detectiv, de psihiatru, de om nebun insa in nici un caz un rol de poet si unul atat de consacrat.

Firul povestii incepe cu el intr-un bar din care este dat afara. Povestea avand la baza un caz real, deci viata poetului sus mentionat actiunea este initiata intr-un mod mai mult sau mai oputin misterios. Pe mine m-a prins incredibil de mult, m-a cucerit enorm inca din primele clipe, desigur este imposibil sa nu pleci urechea avand in vedere ca numele mentionat inca de la inceput nu este unul banal.

Edgar Allan Poe este un foarte cunoscut romancier, critic literar, nuvelist, poet inainte de toate. A dus o viata extremd e boema si desigur ca filmul ilustreaz acest lucru, finalul din film fiind unul similar cu cel real, deci artistul moare, ucis fiind de consumul unei substante nocive. In viata reala, Poe a fost un fan inrait al alcoolului si al opiumului, care in cele din urma l-au dus la pierzanie.

In film insa este vorba despre un nebun care a luat povestile de groaza ale lui Poe in serios si a inceput sa omoare exact cum acesta scria in fictiunile sale. Un adevarat fan al artistului, identitatea asasinului in serie este dezvaluita abia la final unde are loc o intorsatura de situatie.

Printre personajele principale se numara si un detectiv cu prestigiu din Baltimore, un detectiv tanar care in cel edin urma ajunge sa ii razbune moartea lui Allan Poe. Firul povestii include si cateva cadavre, fiecare facand parte dintr-o fictiune de-a autorului, povesti scrise de Poe, dua urma carora trebuie sa se ia inc ele din urma ca sa il prinda pe criminalul in serie. Insa in ultima poveste Poe isi scrie moartea, deci el vrea un final nefericit pentru sine, pentru a-si salva iubita. Totusi, se pare ca asasinul ii scapa printre degete chiar daca isi da seama la timp cine este. Intr-ul final, pentru a-l razbuna detectivul Fields da de urmele criminalului, care il forteaza pe Poe sa ia o substanta toxina care il va omori incet. Finalul este unul asteptat probabil de spectator, mai ales pentru ca razbunarea este indeplinita.
Mai multe cu siguranta veti putea vedea in film, asta ca sa nu elucidam misterele integral.