Cum sa ne protejam de frig

Acum ca vremea calduroasa a trecut si frigul isi face simtita prezenta din ce in ce mai tare, si corpul nostru are de suferit datorita schimbarilor bruste de temperatura, de aceea este bine sa ne protejam pentru a nu avea de suferit pe viitor.

Este bine de stiut ca, pe timp de iarna trebuie sa evitam sa ne expunem un timp prelungit la frig, pentru ca temperaturile scazute ar putea sa ne provoace degeraturi usoare sau hipotermie.

Daca va stiti cu probleme cardio-vasculare cel mai indicat ar fi ca pe perioada rece sa evitati sa faceti efort fizic prelungit, deoarece v-ar putea accentua problemele deja existente. De asemenea, fiti atenti la imbracaminte in momentul in care alegeti sa iesiti afara, acoperindu-va cat mai bine extremitatile, acestea fiind partile corpului care incheata cel mai repede.

Nici igiena nu trebuie neglijata pe perioada pe perioada iernii, caci anual gripa afecteaza intre 1 si 7 milioane de oameni. Cu o igiena corespunzatoare, putem evita transmisia virusilor si astfel sa scadem riscul de a ne imbolnavi de gripa, iarna. Indicat este ca mainile sa fie spalate de fiecare data dupa ce tusim sau stranutam, iar daca mediul nu ne permite, putem utiliza geluri antibacteriene sau servetele umede.

Un regim alimentar echilibrat, bogat in vitamine este important in mentinerea unei sanatati cat mai bune pe perioada friguroase ajutand la prevenirea aparitiei gripei.

Alaturi de un regim bogat in vitamine, indicat este, ca pe timpul iernii sa consumam mai multa apa decat de obicei pentru a ajuta corpul sa se hidrateze, fiind cunoscut faptul ca, pe timpul iernii riscul de deshidratare este unul mai crescut.