Aspecte mai putin cunoscute ale injuraturilor

Sunt analgezice legitime. Injuraturile si durerea sunt legate invariabil. Cand iti dai cu ciocanul peste degete sau iti prinzi unul dintre ele la masina primul lucru care iti iese pe gura este cu siguranta o propozitie care trimite la origini sau din cauza careia ai avut probleme cu parintii la un moment dat. Exista un motiv insa pentru acest gest neplacut. Un studiu facut de cercetatorii de la Keele University a dovedit faptul ca injuraturile actioneaza exact ca un medicament pentur dureri.

Subiectii, 64 la numar, au fost testati pentru a se depista gradul de toleranta pe care-l pot suporta pana sa inceapa sa injure despre orice le iese in cale. Ideea de a testa acest lucru i-a venit unui doctor din cadrul echipei de cercetatori cand sotia sa, aflata in sala de nasteri, in travaliu, aproape sa nasca, a inceput sa injure pana cand a reusit sa incheie operatiunea nasterea naturala. Pentru a simula cumva niste conditii mai deosebite cand intervine durerea, doctorul i-a rugat pe pacienti sa tina mainile in apa cu gheata. Unora li s-a permit sa injure, altora nu. Cei care au injurat cat au putut au fost in stare sa tina mana in apa rece ca gheata mai mult timp, in vreme ce restul colegilor de suferinta au inceput sa simta dureri atroce in timpul scurs de la introducerea mainii in apa. Mai departe, cercetatorii au vrut sa vada si ce legatura exista intre cat de des injuram zilnic si calitatea injuraturilor de analgezice foarte bune.

Multi dintre cei care injura in mod regulat nu prea mai reactionau la durere asa de bine pentru ca se obisnuisera cumva cu injuraturile si nu mai aveau raspuns emotional, adrenalina nu-i mai ajuta sa aiba o reactie de toleranta puternica la durere. In concluzie, injuraturile ne ajuta sa facem fata mai bine durerilor si sa ne putem indeplini sarcinile care par imposibile.