Ai siguranta mai mare si confort sporit cu porti automate de calitate

Siguranta si confortul sporit sunt printre motivele pentru care oamenii care stau la casa aleg sa automatizeze portile de la intrarea in curte. Portile automatizate sunt mai simplu de actionat cu ajutorul unor telecomenzi, au senzori speciali de proximitate, nu permit producerea accidentelor nedorite cand sunt in preajma copii sau animale de companie. Pe de alta parte, montarea unor porti automate va scapa si de timpul pierdut cu deschisul si inchisul portii, dar si cu disconfortul resimtit mai ales cand e vremea urata, ploua sau ninge.

Sistemele de deschidere ale unor porti automate depinde de locul in care e amplasata poarta dvs., daca are loc liber in interior si acoperire in exterior. In functie de accesul in casa se aleg si solutiile de automatizare, porti culisante sau batante. Portile batante au deschidere rapida, sunt traditionale, se poate alege directia de deschidere, avand o compatibilitate perfecta cu deschiderea in panta. Spre deosebire de ele, portile culisante sunt moderne, arata mai bine, au un design mai placuta, insa necesita suprafete libere pentru deschiderea pe orizontala. Indiferent ce tip de automatizare alegeti, nu veti mai face eforturi manuale la deschidere si inchidere mai ales daca aveti si masina, poarta, usa laterala si usa de la garaj pot fi controlate dintr-o singura comanda. La baza automatizarii portilor se afla motoarele speciale care fac posibila deplasarea acestora pe directia dorita. Exista motoare invizibile integrate in poarta, cu brate, daca portile exista dinaintea montarii sistemului, motoare cu operare pe cilindru, foarte bune pentru portile cu greutate mai mare si foarte mari in dimensiuni.

Alt tip de motor care poate fi folosit pentru automatizare este si cel ingropat sau cel care culiseaza, cu miscari de-a lungul unei balamale. Motoarele detecteaza automat obstacolele, se opresc instantaneu, se poate programa inchiderea dupa trecerea unei perioade prestabilite de timp. Permit deschiderea partiala pentru accesul bicicletelor sau proprietarilor locuintei si protejeaza impotriva intrarii prin efractie-odata inchis motorul si impins, deschiderea prin fortare este imposibila. Se recomanda montarea unei cutii de automatizare dupa montarea motorului pentru controlul via smartphone si telecomanda.