Aranjarea hainelor intr-un dulap micut, mai usoara si eficienta cu saci vidat

Cine n-a apucat sa-si faca curatenia de toamna cu siguranta are treaba cand se apuca de curatenia de sarbatori. Curatarea locuintei si sortarea lucrurilor care nu au apucat sa fie organizate asa cum trebuie poate sa fie istovitoare si sa va ocupe foarte mult timp. Decat sa puneti hainele sau lucrurile prin saci si cutii care miros nu tocmai placut si sa le schimbati mirosul mai bine cumparati saci vidat foarte simplu de utilizat si usor de depozitat pe termen lung, pentru folosiri repetate.

Prin vidare, aerul dintr-un anumit spatiu, in cazul nostru sacii, este scos, si, odata cu el, si tot ce inseamna miros si umezeala. In cazul hainelor, utilizarea de saci vidat este deosebit de importanta pentru protejarea tesaturilor si pentru reducerea mirosului neplacut in cazul unei depozitari pe termen lung. Inainte de a baga hainele in saci trebuie sa le curatati, sa le spalati, uscati bine, mai ales daca e vorba de stofa, asta pentru a nu permite bacteriilor si microbilor sa isi gaseasca culcusul perfect chiar si in spatiu vidat. Dupa ce hainele sunt puse in saci acestia se inchid ermetic, apoi se scoate aerul din sac cu ajutorul oricarui aspirator de putere.

Imediat cum aerul iese din sac, acesta se micsoreaza, devine compact, iar tesaturile pot fi pastrate fara nicio problema, fara sa ia miros urat de la locul de depozitare. Prin acest procedeu ce implica noii saci vidat pentru haine tesatura este ferita de insecte, praf si miros de „statut”, umezeala, spatiul care ramane liber la depozitare ajunge si la 70%, ceea ce este foarte bine daca aveti dulapuri micute si rafturi nu foarte inalte. Flexibilitatea data de aceasta metoda de depozitare este intr-atat de mare incat puteti face acest lucru si cand plecati in calatorie sau cand sunteti in alte locuri si aveti la indemana un aspirator.