Amenajarea salonului in stil pop

Stilul pop este foarte tineresc si se conecteaza curentului artistic cunoscut sub numele de pop art. Pop art se naste la jumatatea secolului XX si este caracterizat de nuante puternice si elemente de ruptura foarte putin uzate in precedent. Se concretizeaza prin uzul unor figuri tipice ale comunicarii in masa, cum ar fi de exemplu imagini caracteristice, benzi desenate, imagini publicitare cu impact grafic puternic. De fapt imagini care amintesc tot ceea ce omul modern intalneste in viata cotidiana. A amenaja casa in acest stil inseamna a da o amprenta cu adevarat inovativa si extravaganta ambientului nostru, facandu-l original si vioi. Vom vedea impreuna cum putem amenaja locuinta si salonul in stilul pop si vom analiza principalele elemente de mobilier pe care este esential sa le introducem pentru a recrea mai bine atmosfera tipica acestui curent artistic.

Pentru inceput avem nevoie de: vopseluri pentru pereti, mobila originala si din diverse tipuri, accesorii in tema pop art, tablouri si printuri. Pentru cazul in care porniti de la zero, iar spatiul locuintei constrange prin dimensiuni atipice, te poti adresa unei firme specializate in mobila la comanda, pentru crearea diverselor corpuri de mobilier la dimensiunile dorite. Pornind de la alegerea culorilor pe care trebuie sa le adoptam, consideram ca cele folosite pentru salon trebuie sa evitam toate tonalitatile neutre si moi, in favoarea vopselurilor aprinse cu tonuri vioaie si luminoase, in gradul de a atrage atentia, precum verde acid, rosu sau roz aprins. Cine doreste sa evite un efect excesiv poate puncta pe uzul peretilor albi, adoptand o culoare pentru unul din pereti sau creand puncte de culoare, diminuand efectul final si armonizand ambientul. Se va putea da frau liber imaginatiei utilizand sabloane si decoratii, sau chiar se poate folosi tapetul, un material versatil care incepe sa revina la moda in ultimii ani. La acest punct se poate trece la faza succesiva, aceea a mobilarii propriu-zise a casei si a salonului. Pentru a recrea stilul pop in spatiul salonului trebuie sa punctezi pe elemente de efect, obiecte cu design si linii extravagante.

Pentru a da un exemplu, putem mentiona faimosul divan in forma de buze senzuale, dar si folosirea covoarelor colorate din tesatura groasa, fotolii cu forme originale, cum ar fi cele in forma de ou sau in forma de mana. In fine, nu trebuie uitate accesoriile si tablourile de agatat pe pereti, in gradul de a imbogati si de a personaliza peretii salonului. Cele mai indicate sunt cele care prezinta personaje tipice ale comunicarii in masa. O idee extrem de originala si distractiva consta in realizarea de printuri reprezentand persoane din familie, operatiune posibila daca te adresezi unor experti din acest sector sau unui specialist grafician.