Valabilitatea politelor RCA

Nu de putine ori li s-a intamplat conducatorilor auto sa uite de reinnoirea politei RCA si sa circule fara aceasta, expunandu-se amenzilor si penalizarilor, dar si unor eventuale plati de daune in cazul producerii de accidente. Acesta este motivul pentru care verificarea valabilitatii politei RCA se impune pentru fiecare conducator auto.

Valabilitatea politei RCA auto se poate verifica pe site-ul CEDAM, o baza de date pusa la punct de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, care ofera o evidenta centralizata a politelor RCA care au fost incheiate pe teritoriul tarii noastre. In acest fel oricine poate fi informat cu privire la propria polita RCA si la data expirarii sale, dar si la istoricul daunelor incepand din anul 2010. De asemenea, pentru cei care urmeaza sa incheie pentru prima oara o polita RCA tot aici exista si lista societatilor de asigurare autorizate in Romania sa practice asigurari obligatorii de Raspundere Civila Auto. Insa, pentru persoanele care nu au timp sa bata la portile tuturor asiguratorilor autorizati in cautare de oferte, informatia centralizata vine de la Romasig.ro, un site foarte bine structurat care ofera doritorilor de RCA posibilitatea de a vedea in timp real toate ofertele societatilor de asigurare, cu ajutorul unui calculator RCA care le ofera un calcul personalizat in functie de datele introduse in campurile de pe site. In plus, la incheierea unei polite prin Romasig, se elimina definitiv problema ca cineva ar putea uita de reinnoirea politei RCA, fie ca este incheiata pe sase luni sau pe un an, caci aici exista un RCA Reminder, care anunta clientul cu sapte zile inainte ca polita sa sa expire, astfel incat sa aiba timp suficient sa o prelungeasca.

Evident, ca pentru incheierea unei noi polite nu va fi necesar decat o noua vizita la Romasig.ro, pentru ca in numai 24 de ore oricine sa aiba chiar acasa noua polita RCA, in conditii de maxima confidentialitate si siguranta.