Despre boala Alzheimer

Boala Alzheimer este o afectiune degenerativa progresiva a creierului care apare mai ales la persoanele de varsta inaintata, producand o deteriorare din ce in ce mai accentuata a functiilor de cunoastere ale creierului, cu pierderea capacitatilor intelectuale, asociata cu tulburari de comportament, ceea ce realizeaza starea cunoscuta sub numele de dementa. (sursa: Wikipedia).

Prevalenta bolii Alzheimer creste semnificativ cu varsta (5% peste 65 de ani si atinge 10% dupa 85 de ani).

Boala Alzheimer se caracterizeaza prin atrofie cerebrala si aparitia unei demente cu evolutie lenta. Cele mai evidente modificari in cazul Alzheimer sunt: atrofia scoartei cerebrale la nivelul regiunilor parieto-temporo-occipitale, leziuni ale hipocampului, dilatarea ventriculilor cerebrali.

Tulburarile de memorie reprezinta primul semn al bolii Alzheimer. Ele pot fi izolate si pot dura mai multe luni sau mai multi ani. Bolnavul de Alzheimer nu mai reuseste sa-si aminteasca numele unei persoane dragi, apropiate pe care era practic imposibil sa-l uite sau al unui loc pe care l-a vizitat constant. Pot aparea, de asemenea, tulburari de orientare in timp si in spatiu. Tulburarile de limbaj sunt si ele specifice bolnavului de Alzheimer, insa acestea trec neobservate la inceput. Tulburarile de recunoastere a fetelor nu mai permit pacientului sa-i recunoasca pe cei apropiati, chiar sa se recunoasca pe sine intr-o oglinda.

Desi boala Alzheimer nu mai poate fi vindecata, exista tratamente care incetinesc evolutia acesteia. Tratamentele naturiste sunt o solutie naturala de stopara a evolutiei bolii si pot contribui la incetinirea aparitiei anumitor simptome. Unul dintre produsele naturiste recomandate in boala Alzheimer este Neuro Optimizer, supliment alimentar stimulator al metabolismului cerebral si al functiei cognitive, puternic antioxidant. Acesta este disponibil sub forma de capsule si se administreaza conform urmatoarei scheme: 2 capsule x 2 ori / zi la masa sau conform recomandarilor medicului. Neuro Optimizer nu are reactii adverse, fiind 100% natural. Acest produs poate fi achizitionat fie dintr-o farmacie online specializata pe produse naturiste, fie din plafar sau farmacii traditionale.

Exista, de asemenea, anumite antidepresive care au rolul de a ameliora starile de anxietate si depresie ale bolnavului. Acestea se administreaza la prescriptia medicului, in functie de starea fiecarui pacient in parte.