Vioara. Instrument cu coarde la care se canta cu un arcus, vioara a fost folosita in diverse ritualuri si era folosita ca un anti-depresiv natural si un bun calmant al durerii, reducand stresul. Spiritele puteau fi invocate prin cantatul la vioara, comunicarea cu Lumea de Dincolo era posibila doar prin atingerea perfectiunii interpretarii la vioara, iar cele mai multe religii moderne atribuie acestui instrument proprietati vindecatoare cand vine vorba de bolile sufletesti.
Vioara face parte din orchestra, dand muzicii o nota aparte, mai ales ca este un instrument capabil sa scoata sunete nemaintalnite in cazul altor instrumente.
Tobele. Printre cele mai vechi si mai variate instrumente muzicale din toate timpurile, tobele au origini in aproape toate culturile umane antice. Obiecte simple facute din lemn, metal sau piele si la care se canta cu niste bete speciale sau chiar cu mana, tobele au fost folosite de sute de mii de ani in ritualuri religioase, in timpul razboiului, ca mijloace de comunicare sau in timpul dansurilor. In Mesopotamia antica, acum 8.000 de ani, se credea ca tobele au fost facute pentru crearea unor sunete sacre in timpul intalnirilor tribale, cermoniilor sau bataliilor. In plus, in multe parti din Africa, tobele vorbitaore erau folosite pe post de instrumente de comunicare eficiente, scotand sunete care puteau circula cu ajutorul aerului la distante foarte mari, intre sate si intre vai.
Oamenii care cantau la aceste tobe se foloseau de tehnici diferite pentru a putea sa imite vocea umana, creand sunete care corespundeau cuvintelor si propozitiilor. Aceasta forma diferita de vorbire era folosita in ritualuri si in timpul rugaciunilor, unde sunetele erau create de tobe speciale care reprezentau diferite zeitati si le vorbeau in feluri diferite pe care oamenii din trib le puteau recunoaste cu usurinta.