Cardurile de memorie sunt, probabil, cel mai utilizat si important produs in materie de electronice. Ele sunt folositoare in mai multe domenii si vin in diferite formate, fie micro SD, fie mari, depinde de utilitatea lor, si au, de asemenea, diferite capacitati.
In prezent exista si telefoane care au memoria interna prestabilita si nu au incorporat si slot de card, insa majoritatea accepta. Cardul de memorie pentru un telefon cu o capacitate de 4-8 GB poate fi o binecuvantare pentru o persoana care isi foloseste memoria pentru a stoca poze, videoclipuri sau muzica, pe scurt, isi foloseste telefonul din plin. In plus, este mult mai usor sa se transfere datele de pe un telefon pe un PC prin intermediul cardului si viceversa in loc sa fie conectat mereu prin cablu USB, fiindca acesta se mai poate deconecta iar datele transferate sa fie pierdute ia procesul sa fie reluat de la capat. In plus, viteza cu care se copiaza datele de pe sau pe un card este mai mare decat cea prin cablu, mai ales ca daca se foloseste cablul e posibil sa necesite instalarea unor programe pentru a realiza transferul.
Viteza cu care datele se copiaza pe sau dintr-un card difera in functie de clasa acestuia. Cea mai mare clasa de care un card poate beneficia este 10, iar viteza undeva la cateva zeci de MB pe secunda. Este de la sine inteles ca un card cu o clasa mai mare este mai scump si are si o durata de viata ceva mai lunga, insa si un card cu clasa 6 de exemplu este o afacere buna.
Cardurile de memorie se utilizeaza, pe langa telefoane, pentru aparatele foto. Pentru o persoana care foloseste DSLR-uri, un card de 64 de GB s-ar putea sa nu-i ajunga, de asta e bine sa aibe mereu un card de memorie de rezerva. Si in acest caz este mult mai simplu ca si cardul sa fie adaptat la un laptop iar imaginile transferate decat sa se formeze o incurcatura de cabluri de birou. In plus, un card de memorie poate servi si drept metoda de back up, fiind o metoda sigura de a pastra datele, pe scurt functioneaza ca un stick. Iar in cazul in care vi se pare dificil sa conectati un micro SD la un laptop, exista adaptoare care fac treaba mult mai usoara.
Cardurile de memorie sunt si vor fi mereu foarte utile in diferite domenii, iar cand nu vor mai avea la ce sa foloseasca, si functia de stick este buna, mai ales ca sunt mai ieftine si sunt sigure.