Avantajele radioului online, dezavantajele radioului „offline”, pe frecvente

In secolul XXI, posibilitatile de distractie sunt nelimitate. Tablete, smartphoane, gadgeturi de tot felul cu sute de functii speciale, acestea sunt doar cateva dintre sutele de metode de a petrece timpul liber cu rost, facand ceva distractiv sau ascultand cea mai buna muzica din toata lumea. Cel mai popular mijloc de distractie si relaxare ramane totusi radioul. Locale sau regionale - de exemplu Radio Unirea se poate prinde cu ajutorul frecvente radio Sebes, nationale, posturile de radio au mereu muzica, dedicatii, se poate intra in direct, ascultatorii isi pot spune parerea, pot empatiza cu Djii, pot sa rada sau sa planga cu ei.

Un radio se poate asculta atat offline, pe frecvente, cu ajutorul receptoarelor clasice, cat si online, cu ajutorul streamingului sau in playere specifice dispozitivelor Android sau sistemelor de operare moderne Windows si Ubuntu. Avantajele ascultarii unui radio cu ajutorul unui receptor clasic, radio cu scala sau digital, sunt numeroase. Printre ele se numara calitatea sunetului, la nivel de DVD, CD, sunetul mai puternic, depinzand de tipul de receptor, portabilitatea, in sensul ca se poate lua radioul oriunde, chiar si in avion sau in tren. Pe de alta parte, daca exista bruiaje ale frecventelor sau zone in care releele de retransmisie nu functioneaza, atunci nu mai poate fi ascultat nici un post de radio. Daca luam de exemplu radio Unirea, un radio regional Alba Iulia care a reusit sa fie in topul audientelor intr-o perioada scurta de timp, mai putin de un an, in Sebes, frecvente radio Sebes se pot asculta fara probleme in oras, insa daca va indepartati si ajungeti in zone unde nu „bate” releul, postul de radio nu va mai putea fi receptionat de receptorul radio din masina sau de la telefon. In cazul ascultarii online, prin intermediul unui streaming live, calitatea sunetului este exceptionala, sunetul poate fi prelucrat cu diferite softuri pentru a avea calitatea dorita, se poate asculta si pe telefoane sau tablete, oriunde exista o conexiune activa la internet.

In acelasi timp, pe site-urile unde ruleaza scripturile pentru ascultarea radioului online se pot gasi informatii utile si stiri, se poate interactiona cu echipa radioului, puteti vedea exact cum arata cei pe care-i auziti zi de zi. Revenind la exemplul cu frecvente radio Sebes, in momentul in care trecem de bariera pusa de receptoare si relee de transmisie si retransmisie, radioul se poate asculta oriunde in judet si in tara, fara a mai fi nevoie de o frecventa purtatoare care sa transmita undele radio in zonele vizate. Este ca atunci cand, in loc sa mergeti catre mall pe scurtaturi, alegeti calea cea mai scurta, drumul direct, pe diagonala.

Cand frecvente radio Sebes si undele radio nu mai sunt „purtatoare” ale semnalului postului de radio, streamingul online este instant, puteti asculta radioul imediat dupa incarcarea lui, fara a mai fi nevoie de retransmisie.