Insulele Maldive, paradisul tropical care ascunde mistere interesante

Intoleranta religioasa dusa la extrem. Mai mult decat pentru devotamentul religios, Maldivele sunt cunoscute pentru intoleranta religioasa. Arata lipsa de respect si leaga-te de careva din punct de vedere religios si poti sta la inchisoare ani buni. Asta include, desigur, si aducerea in comunitatea de acolo a materialelor pornografice, explicite, texte ciudate, idoli religiosi de tot felul sau alcool-recent, a fost stabilita folosirea de diverse texte religioase doar in privat, fara a discuta despre ele in public.

Mai rau, daca esti prins cu droguri risti inchisoare pe viata sigur, fara prea multe explicatii. Relatiile dintre persoane de acelasi sex sunt considerate jigniri aduse statului si religiei si te pot duce si ele la inchisoare daca preferi acest tip de „comuniune”. Constitutia Insulelor Maldive a fost scrisa in 1997 si specifica foarte clar ca cetatenii trebuie sa fie musulmani si nu altceva-e interzis sa fii orice altceva decat musulman. Convertirea religioasa inseamna pierderea cetateniei. In curricula nationala din sistemul educativ, islamismul, istoria si practica islamica este esentiala. Libertatea exprimarii este limitata-cei care au tupeul sa isi exprime gandurile vizavi de islamism si alte realitati ce tin de el merg la inchisoare fara nicio discutie, fiind torturati, executati, incarcerati in conditii greu de imaginat-aici seamana bine cu ce era in Romania inainte de 1989 cu temutele inchisori comuniste… Asa de habotnici sunt cei din Maldive ca lucratorii din constructii sau alte ramuri sunt chemati sa lucreze doar in statiuni unde nu au contact cu cetatenii de teama sa nu impartaseasca cu ei diverse activitati si „obiecte ciudate”. Nuca de cocos care a fraudat alegerile.

Multi locuitori in Maldive sunt foarte deschisi atunci cand vine vorba de magia alba si neagra si cred in fenomene paranormale. Asa s-a intamplat si in septembrie 2013, cand o nuca de cocos a fost… retinuta de politie (!?) in timpul alegerile prezidentiale-nuca de cocos a fost acuzata ca se afla intr-o zona unde putea sabota alegerile. Va poate parea ciudat, insa acolo se crede ca nucile de cocos sunt folosite in magia neagra pentru ritualuri si blesteme. In replica, politia a chemat un practicant al magiei albe ca sa examineze nuca de cocos (!?) pentru a o „cauta” de blesteme si amenintari facute prin magie neagra. Expertul in magie alba nu a gasit nimic suspect si a declarat nuca de cocos „nevinovata”. Nu a fost arestat nimeni si, ma gandesc, nuca de cocos a fost eliberata si data in custodia… „familiei” din cocotier.