Unele restaurante din sectorul 3 servesc peste intreg sau aproape intreg. Motivele pentru acest obicei sunt numeroase, insa primul este de ordin estetic. Mai putin estetic este sa te chinui timp indelungat sa reusesti sa mananci din el. Iata cum se mananca la restaurant un peste intreg fara a face rabat la bunele maniere.
Numeroase restaurante sector 3 servesc pesti precum pastravul sau heringul intregi din considerente estetice si pentru a pastra caldura cat mai mult timp. Astfel ajungi in dilema: cum sa scapi cat mai eficient si elegant de oase?
Pestele se mananca cu furculita si cutitul; in nici un caz nu folosi doua furculite atunci cand esti in public. Unele restaurante sector 3 prefera sa ofere furculite speciale pentru peste, cu o forma speciala, care face mai usoara curatarea carnii de pe oasele fragile. Insa o furculita obisnuita inlocuieste cu succes furculita pentru peste..
Primul lucrul pe care trebuie sa-l faci este sa desprinzi aripioarele de corpul pestelui, apoi sa tai pestele de-a lungul sirei spinarii si sa jupoi pielea. Daca nu o mananci, o poti lasa pe marginea farfuriei. Tot ce mai ai de facut este sa desprinzi carnea de pe oase, cu grija sa nu rupi si osul. A doua jumatate a pestelui poate fi mancata in doua feluri: fie folosesti acelasi procedeul, insa oasele vor fi mai predispuse la ruperi, fie scoti intregul schelet al pestelui, incepand de la coada, lasand in farfurie carnea.
Pestele este unul dintre alimentele evitate de clientii din restaurante sector 3 tocmai fiindca putini stiu cum se mananca cu eleganta pestele intreg. Majoritatea aleg sa pregateasca peste in intimitatea casei, unde il pot manca direct cu mana, fara a-si face probleme ca sunt priviti.
De acum nu te mai teme sa alegi o masa usoara si consistenta cand mananci in oras, ci ai grija sa manuiesti cu atentie furculita si cutitul pentru a savura carnea gustoasa si bogata in Omega 3.