Tapetul, alegerea perfecta pentru decorarea camerelor mari si mici

Decorarea sau redecorarea peretilor locuintei dvs. nu a fost niciodata mai simpla. Decat sa pierdeti timp pretios dand cu vopsea lavabila si sa va chinuiti sa curatati murdaria care ramane dupa pe parchet sau pe mobila, mai simplu este sa recurgeti la un tapet de calitate, cu sau fara imagini realiste imprimate. Tapetarea camerei este o operatiune rapida, nu presupune prea mult efort din partea celui care aplica fiecare bucata de tapet, se poate realiza fara ajutor profesionist, finisarea peretilor este perfecta, nu exista imperfectiuni sau nevoia de a se reveni asupra acestei activitati.

Nu se mai pune problema diferentelor de textura sau deformarilor sau ori decolorarilor cauzate de radiatiile solare si de umiditate excesiva aparuta uneori in camere, aspectul unitar si desarvarsit al camerelor fiind obtinut intr-un timp relativ scurt. Decorarea camerelor va fi spectaculoasa, culorile si texturile difera asa ca se pot realiza orice fel de combinatii pentru un rezultat final ireprosabil. Ca sa nu gresiti in alegerea tapetului dorit trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi simple. In prima faza, veti cumpara tapet care sa nu depaseasca dimensiunile camerei-daca avem o camera mica atunci e bine sa tapetam doar un perete sau doi. La camerele foarte mari va puteti juca cu texturile si cu cromatica, astfel ca puteti sa accentuati o anumita zona din incapere cu un perete intr-o anumita culoare sau poate doi, urmand ca restul sa fie decorati cu alt tip de textura sau de nuante ale aceleasi culori. Iarasi foarte importanta e si culoarea care va domina si tipul de iluminat al camerei. Daca e mai mereu intuneric nu se vor potrivi culorile foarte deschise, la fel cum nu trebuie sa alegeti culori inchise in camere iluminate natural pe tot parcursul zilei.

Pentru un plus de eleganta puteti alege tapeturile decorate in dungi verticale si orizontale-cele verticale dau senzatia de inaltime, cele orizontale micsoreaza camera, dar sunt bune unde exista tavan inalt. In spatiile business nu se va pune niciodata tapet cu imprimeuri complexe si cromatica diverse. Camerele mari unde sunt birouri pot fi decorate si cu tapet care poate avea mai mult de doua culori, dar nu trebuie exagerat cu ele.