Criterii utile in alegerea unui frigider

Daca inainte de 1990, putini erau cei care aveau in casa un aparat frigorific care sa functioneze ireprosabil, dupa revolutie, orice roman si-a putut lua electrocasnice de foarte buna calitate si ieftine pentru a-si tine in siguranta alimentele pe o perioada mai lunga de timp. Frigiderul este util atunci cand avem de depozitat alimente inghetate sau produse care nu isi mentin prospetimea pentru mult timp, fiind unul dintre cele mai cautate articole atat in offline, cat si in online. Cand va hotarati sa cumparati un frigider de la rombiz.ro, magazinul online cu cele mai bune preturi, ar fi bine sa va stabiliti cateva criterii clare pentru a alege un produs eficient si cu o durata de functionare cat mai mare.

Pentru inceput, conteaza mult tipul frigiderului pe care vi-l doriti. Aici trebuie sa luati in calcul daca el va fi simplu, cu o usa, daca va avea un singur compartiment, fara congelator sau va avea doua compartimente cu doua compresoare separate, dar aici discutam deja de combina frigorifica. Se mai poate alege un frigider side by side, cu doua compartimente, in dreapta si in stanga, unul tip frantuzesc, cu doua compartimente, jos congelator, sus frigider, doua usi, deschidere pe mijloc. Cum in bucatarie nu prea e spatiu pentru frigiderele prea mari, puteti sa va orientati catre cele incorporabile sau cele cu usi reversibile. Capacitatea conteaza si ea foarte mult, in special daca aveti multa mancare de depozitat - un model mai simplu are cam 300 L volum, fiind necesare si cat mai multe rafturi si compartimente pentru diverse produse. Tehnologia de racire este insa cel mai important criteriu in achizitionarea unui astfel de produs. In general, avem no-frost, racire prin aer rece cu o circulatie intensiva in interior, fara umezeala si gheata, anti-bacteria, cu ioni de argint care au acoperit toti peretii din interior, cu sisteme de dezghetare automante, cu dispensor pentru apa sau gheata, fara deschiderea usii.

Cat priveste numarul de motoare, de preferat sunt frigiderele cu doua motoare care lucreaza independent si cu un compresor si electrovalva speciale pentru o functionare impecabila a intregului aparat.