La ce sa te astepti cand astepti un copil

Toate mamele cred ca atunci cand vor avea copil trebuie sa se astepte la lucruri frumoase, ca urmeaza o viata extraordinara si ca totul in jur va fi pictat in roz si in luminite in forma de stelute. Totusi - odata cu iesirea din spital alaturi de bebelus - ne dam seama ca urmeaza o viata plina de coborasuri si de salturi imense. Cand astepti un copil lucrurile devin mai complicate in viata ta, nimic nu mai e simplu, deoarece deja nu mai gandesti si nu mai actionezi pentru tine, nu doar tu vei suporta consecintele, ci tot ceea ce faci va avea urmari asupra micutului tau, fiecare gest, fiecare decizie, fiecare gand, va trebui sa se rasfranga asupra lui.

Multe lucruri nu ti le zic parintii pentru perioada in care vei fi parinte pentru ca fiecare simte diferit, multe lucruri nu ti le imeginezi deoarece - noi oamenii ne gandim de cele mai multe ori la ceea ce poate fi frumos si nu la ceea ce poate gresit sau urat in viata micutului. Iata insa o serie de lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand astepti un copil: timpul tau nu iti va mai apartine deloc, da-poi in totalitate va trebui sa te gandesti cum sa castigati impreuna cu sotul - trei salarii, deoarece aveti inca o persoana in crestere, care ajunge sa consume deseori mai mult decat un adult. trebuie sa te gandesti ca cel putin in primele luni de viata, bebelusul iti va fura somnul, iti va fura identitatea, cel putin pe a ta - a femeii trebuie sa te astepti la foarte multe plansete - la caderi nervoase din partea sotului insa tu trebuie sa te pastrezi calma si curajoasa trebuie sa te astepti la multe momente de panica, la extraordinar de multe temeri si bucurii imense care vor compensa toate momentele de deznadejde mtrebuie sa te astepti ca nu toata lumea sa fie bucuroasa sau incantata sau entuziasmata pentru tine si bebelusul tau.

Trebuie sa te astepti la multe cadouri, la bucurii extreme si la momente pline de lacrimi. eu cel putin am impresia ca voi plange cat n-am plans in cei 27 de ani de pana acum