Wireless sau pe cablu? Care sistem de comunicare pentru sisteme alarma e mai bun?

Pe locul doi ca importanta pentru un sistem de alarma performant este comunicarea. La ora actuala exista doua mari modalitati de comunicare intre componentele unui astfel de sistem: wireless, fara fir, sau pe cablu. Ambele au avantaje si dezavantaje, insa unele sunt mai performante, influenteaza chiar si performanta, capacitatea de reactie rapida in caz de efractie.

Sistemele de alarma cu wireless sunt foarte usor de instalat, nu ai nevoie de vreun cablu alarma 6x0.26 – daca totusi ai nevoie gasesti pe alese la http://www.castel.ro/, cel mai bun magazin online furnizor de cabluri pentru sisteme de alarma de orice tip. Pe locul doi in lista de avantaje ale sistemelor alarma cu wireless este protectia antisabotaj. La ce se refera insa aceasta protectie? E simplu. Hotii, ca sa scape de alarme si detectie automata a intrusilor au prostul obicei sa fie inarmati cu un patent sau lame speciale foarte ascutite si sa taie tot ce inseamna cablu de conectare intre dispozitivele montate. La wireless nu prea ai ce taia pentru ca toate elementele sistemelor de alarma comunica unul cu celalalt fara a fi nevoie de fire fizice. De asemenea, tehnologia wireless este foarte moderna, suport fluxuri mari de biti si streaming de calitate, capturile sunt mai clare si mai rapide. Cu toate astea, costa mai mult sa instalezi sisteme alarma wireless, comunicarea se limiteaza doar la zona in care bate senzorul wireless, nu prea sunt multe posibilitati pe piata atunci cand vine vorba de achizitie si cel mai important, frecventa wireless poate fi bruiata foarte usor. De cealalta parte avem sistemele alarma pe cablu, in care elementele componente comunica pe distante mai mari prin fel de fel de cabluri, ca de exemplu cablu alarma 6x0.26, sunt ieftine, sunt mai multe tipuri pe piata si se poate alege cel mai bun, compatibilitatea e excelenta.

Aici apar si dezavantaje, desigur, pentru ca iti ia ceva timp sa instalezi toate cablurile, sa le mufezi, mascarea lor si a traseului costa bani, iar conexiunile necesita cunostinte tehnice avansate. Per total, ambele sunt foarte bune, insa depinde de ce buget alocati sisteme alarma si cat de bine stiti sa le folositi si sa le instalati.