Cum alegem lumanarile de nunta

Lumanarile de nunta au atat un rol decorativ, cat si o semnificatie simbolica. De obicei, in timpul ceremoniei religioase, cele doua lumanari de nunta sunt tinute de catre nasi, de o parte si de alta a proaspetei familii. Lumanarile reprezinta fericirea si dragostea care ii unesc pe miri. Totodata, ele sunt un simbol al caii luminoase pe care trebuie sa mearga tinerii casatoriti, nasii angajandu-se sa fie parintii lor spirituali si sa-i calauzeasca.

Inainte de a cumpara lumanarile, trebuie sa aveti in minte cateva detalii precum marime, culoare, florile care le insotesc si calitatea materialului din care sunt confectionate. Foarte important este sa va asigurati ca nu se indoaie de la caldura, nu scot fum chiar daca stau mai mult timp aprinse si mai ales ca ceara topita nu curge. Nu ezitati sa puteti intrebari comerciantului legat de aceste aspecte. Dimensiunea ar trebui sa fie una medie. Daca sunt prea grele va fi incomod pentru nasi sa le poarte dupa ei, iar daca sunt prea mici, vor fi confundate cu cele pentru botez. Se spune ca cele doua lumanari sunt o reprezentare a mirilor, deci alegeti cu atentie. Cand selectati florile pentru lumanari, aveti in vedere si buchetul de mireasa.

Aranjamentele nu trebuie sa fie identice, dar este mai placut estetic daca stilul si tonul se potrivesc. Nu combinati mai mult de trei culori sau prea multe tipuri de flori, altfel s-ar putea sa se ofileasca in mai putin de doua ore. In plus, florile transmit de obicei un mesaj, deci trebuie sa tineti cont si de semnficatia acestora. Daca doriti un model mai deosebit, nu va sfiiti sa ii spuneti comericantului. Cel mai adesea, exista un design florar care se ocupa special de astfel de aranjamente.

La petrecerea de nunta, lumanarile dau un ton romantic si elegant incaperii, contribuind la crearea unei atmosfere placute. De cele mai multe ori, ele sunt insotite si de un aranjament floral, formand un element decorativ sofisticat. Pentru a evita senzatia de local incarcat, incercati sa cuprindeti in aranjamente si din culorile in care este vopsit localul. Totodata, o practica general acceptata este evitarea lumanarilor parfumate la restaurant. Unii meseni ar fi putea fi deranjati de un miros prea puternic, in special in combinatie al mancarii.