Curatenia de primavara

A venit primavara si odata cu ea, a inceput si curatenia. Cel putin la noi in cartier, s-a inceput. Dupa parerea mea, mai bine nu faceau nimic. S-au apucat sa curete arborii. Si i-au curatat. Dar de tot. Nu mai au crengi. Copacii au ramas goi. Se vad doar cateva cioturi, pe ici pe colo. Nu vreau sa ma gandesc ce va fi la vara, cand saracii oameni care locuiesc in zonele alea, nu vor avea pic de umbra.
        
Nu stiu cum se face curatenia asta, pe ce criterii. Zic asta fiindca, au inceput sa curete, copacii, insa pe jos, e o mizerie de nedescris. Oriunde mergi vezi doar hartii, hartiute, chistoace de tigari si alte minuni. Probabil se curata doar arterele principale. Ca masinile, nu circula decat pe acolo. Ma refer la masinile de prin alte orase, cele care traznziteaza localitatea noastra. Stiu ca in centrul orasului, se face curatenie asa cum trebuie, se planteaza flori. Se intra in atmosfera de primava cu adevarat.
        
Ar fi si mai frumos, daca fiecare cetatean, ar face curat in fata blocului in care sta. Sa nu astepte invitatii speciale de la unul sau de la altul. Doar ca putini sunt aceia care au simt civic. Sau il au, dar nu e dezvoltat :)). Recunosc cu rusine ca nici eu nu ma numar printre ei. Poate daca as sta la parter, as face treaba asta, dar eu stau la etajul 3. Deci…. ar fi bine sa iau eu prima oara atitudine.