Tigara electronica – cu nicotina sau fara

Dincolo de baterie, o alta sursa de viata pentru tigara electronica este elichidul – solutia care este transformata in vapori de catre tigara electronica. Aceasta solutie poate contine sau nu nicotina, in functie de preferinta fumatorului. In general, cei care inca se mai bucura de cantitati de nicotina in elichidul pe care il folosesc sunt cei care se afla la inceputul unei incercari de a renunta la fumat, cu ajutorul tigarii electronice, si care inca mai simt nevoia de nicotina. De asemenea, cei care opteaza pentru elichide cu nicotina sunt cei care folosesc tigara electronica ca pe o alternativa la fumatul obisnuit, nu din incercarea de a se lasa de fumat, ci pur si simplu pentru ca le place acest device. In afara de nicotina, un elichid mai contine glicerina vegetala si/sau propilenglicol, arome si apa.

Nicotina este, de fapt, elementul care creeaza dependenta celor care fumeaza fie tigari traditionale, fie tigara electronica. Nicotina se formeaza in mod natural in frunzele de tutun si este eliberata, alaturi de alti produsi toxici, odata cu aprinderea tigarii, prin combustie. In general, nicotina care se foloseste pentru prepararea anumitor tipuri de elichide este nicotina naturala, obtinuta din frunze de tutun, curatate prin procedee mecanice si chimice, iar nicotina rezultata este distilata prin procedee tehnice specifice. Se ajunge la nivele diferite de puritate, in functie de calitatea, de pretul si de cerintele fiecarei piete pe care produsul urmeaza sa ajunga.

Daca se opteaza pentru folosirea tigarii electronice cu elichide care contin nicotina aceasta este fie pentru ca utilizatorul are dificultati in a renunta brusc la tutun si a fuma doar arome, fie pentru ca nici macar nu se doreste renuntarea la tutun si la nicotina, caz in care trecerea de la fumatul traditional la vapare nu are atat de multe beneficii pentru sanatate, pentru ca cel mai mare dusman al organismului ramane inca, in timp ce se elimina alte toxine inhalate odata cu apinderea unei tigari obisnuite.