Scoala de soferi – primul pas in obtinerea permisului de conducere

Permisul de conducere a devenit o necesitate in conditiile actuale de dezvoltare la care a ajuns societatea. Dezvoltarea continua a industriei auto, inmultirea conditiilor avantajoase prin care se poate cumpara o masina, chiar daca este la mana a doua, dar si cerintele din ce in ce mai dese ale angajatorilor de a se detine permis pentru ocuparea unui post, fac ca tot mai multe persoane sa fie nevoite sa isi obtina permisul de conducere cel putin pentru categoria de amator.

Scoala de soferi
Urmarea cursurilor unei scoli de soferi este obligatorie pentru ca solicitantul permisului de conducere sa se poata inscrie la examen. Pentru obtinerea adeverintei emise de catre scoala de soferi, solicitantul trebuie sa treaca atat de testarea teoretica care consta in completarea chestionarelor auto, cat si sa detina abilitatile minime necesare pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Pregatirea viitorilor soferi nu consta numai in invatarea acestora sa conduca autovehicule pe drumurile publice, ci si in invatarea si testarea cunostintelor teoretice de legislatie rutiera. Aprofundarea cunostintelor se poate face numai invatand paragrafele esentiale din Codul Rutier, iar verificarea nivelului de pregatire are loc prin completarea de teste auto. La momentul actual se recomanda de catre majoritatea scolilor de soferi si de catre instructorii acestora ca testerea cunostintelor sa se faca prin intermediul setului de chestionare auto DRPCIV, acestea fiind cele dupa care se va sustine examenul in fata autoritatilor.
Pregatirea teoretica in cadrul cursurilor din scolile de soferi nu este intotdeauna suficienta pentru trecerea examenului fara probleme, acest lucru depinzand foarte mult de capacitatea cursantilor de a retine volumul mare de informatie. Tocmai din acest motiv, instructorii auto recomanda tuturor elevilor pe care ii pregatesc, indiferent de capacitatea acestora de a acumula informatie, sa isi testeze in mod regulat cunostintele cu ajutorul setului de chestionare DRPCIV online ce se pot gasi pe site-urile dedicate acestui lucru.

Conform sondajelor efectuate in randul cursantilor, pregatirea teoretica este mult mai solicitanta comparativ cu cea practica. Daca in timpul cursurilor practice experienta acumulata la volanul masinii isi spune cuvantul foarte repede, diferenta dintre nivelul de pregatire de la inceputul cursurilor si cel de dupa numai 10 ore de condus fiind vizibila in sens pozitiv, pregatirea teoretica da batai de cap unui numar foarte mare de cursanti datorita volumului mare de informatie ce trebuie asimilat intr-un timp foarte scurt.
Chiar daca scolile de soferi ofera cursantilor chestionare auto cu ajutorul carora sa isi testeze nivelul de pregatire, testele online DRPCIV sunt la indemana oricui si se pot completa la orice ora si in orice loc, nefiind necesare decat de o conexiune la internet si un dispozitiv cu care acesta sa poata fi accesat. Scolile de soferi sunt primul si poate cel mai important pas in obtinerea permisului de conducere, de aceea este indicata alegerea unui instructor care sa stie sa comunice cu cel pe care il pregateste.