Cum arata vacantele all inclusive in Turcia?

O vacanta all inclusive in Turcia inseamna sa stai la hotelul ales, fara sa platesti nici un extra cost pentru alimente si bauturi. Cu toate acestea, pentru unele hoteluri, "extra" este perceput in moduri diferite. In principiu, o vacanta “all inclusive” inseamna ca cel putin, micul dejun, pranzul si masa de seara in restaurantele si bufetele standard sunt incluse in pretul total al serviciilor de hotel. Restaurantele cu specific italian, chinezesc sau american sunt incluse in pretul total al biletului, dar necesita aproape intotdeauna rezervarea unei mese cu cel putin 24 de ore inainte.

Cele mai multe bauturi alcoolice si bauturile non-alcoolice sunt incluse si ele in pretul de all inclusive, exceptie facand bauturi ca whisky-ul scotian sau fresh-ul de portocale, care sunt considerate mai speciale. De asemenea, multe hoteluri pun la dispozitia clientilor baruri, snack baruri si chiar gratare, deschise pe tot parcursul zilei, unde te poti bucura de o bautura sau o gustare intre mese. Cu toate acestea exista si restrictii cu privire orarul de functionare al acestora. De exemplu, nu vei primi intotdeauna o bautura sau o masa gratuita 24 de ore pe zi, pentru ca se aplica restrictiile de timp.

In ceea ce priveste facilitatile, all inclusive inseamna ca nu trebuie sa platesti suplimentar pentru utilizarea saunei, a piscinei si toboganelor acvatice, sezlonguri si prosoape etc., precum si pentru acces la discoteci, animatii/cabarete si la mini cluburi pentru copii. Facilitatile si serviciile care, de obicei, nu sunt incluse in pretul sejurului all inclusive ar putea cuprinde tratamente de infrumusetare, masaj, coafor sau machiaj. Alte lucruri pentru care va trebui sa platesti suplimentar includ room service, acces la un medic, baby sitting (dar nu in mini-cluburile pentru copii), tenis sau squash, activitati sportive de apa (ski-jet si parasailing) etc.

In concluzie, all inclusive inseamna o multime de facilitati si servicii, toate gandite pentru a atrage constant tot mai multi turisti. La acest capitol Turcia a devenit o tara cu traditie, in fiecare an tot mai multi doritori de soare alegand sa isi petreaca vacantele in una dintre statiunile ei.