Sacrificiul suprem

Toata lumea (mai ales fetele) doreste sa experimenteze macar o data in viata dragostea tip telenovela; sa se iubeasca in ciuda obstacolelor si totul sa se incheie cu o nunta mare, unde toti sunt fericiti. „Si ei au trait fericiti pana la adanci batraneti“. Insa, nu totul se incheie odata ce ai spus DA! De fapt, abia atunci incepe totul...

Este un videoclip pe internet, care circula de ceva vreme. Desi nu este foarte actual, prezinta o poveste de dragoste tragica. Probabil actiunea se petrece undeva in Coreea. Din intamplare, doi tineri se intalnesc si este dragoste la prima vedere. El fotograf, ea coafeza. Totul incepe cu o fotografie, facuta din greseala. Apoi, baiatul afla locul unde lucra fata si o viziteaza. De atunci incolo, totul este poveste...Ajung sa se indragosteasca unul de celalat, videoclipul ilustrand momentele fericite petrecute impreuna.

Insa, se zice ca viata bate filmul. In cazul acesta nu s-a incheiat cu o nunta, pentru ca fata are un accident; din neatentie, vrea sa ia o hartie de pe un raft si varsa solutia chimica pe care baiatul o folosea pentru prelucrarea fotografiilor, care ii ajunge direct in ochi. Astfel, ea ramane oarba pentru totdeauna.

Coplesit de tristete, el ia o decizie tragica, dar in acelasi timp da dovada de o dragoste care se sacrifica...El ia povara si suferinta ei, pentru ca face transplant de cornee si astfel ii reda ei vederea. Fata crede initial ca el a parasit-o, pana cand vede intr-o revista medicala cazul ei.

Finalul videoclipului este trist. Cei doi se intalnesc pe o pista pentru motociclisti; ceea ce candva era un loc al fericirii pentru ei doi, devine locul unde ea afla cruntul adevar.

O faza din acest scurt filmulet, de numai 8 minute, mi-a ramas intiparita in minte. El este pe masa de operatii, iar asistenta ii face anestezie. Lacrimeaza. Este constient ca vede pentru ultima data. De atunci incolo va trai in intuneric complet. Ultima imagine pe care o va purta toata viata este ea, iubita lui, pe masa de operatii. Oare cum este sa stii ca atunci cand vei deschide ochii nu vei mai vedea niciodata? Oare ce ti-ai dori sa te urmareasca toata viata?