Efectele pozitive ale steroizilor

Ati auzit probabil deja toate efectele secundare nocive ale utilizarii de steroizi, dar aceste medicamente nu sunt doar substante folosite de sportivi pentru a trisa. Desi multe dintre ele sunt daunatoare, exista cateva efecte pozitive ale steroizilor. Aceste medicamente sunt folosite pentru a trata o varietate de conditii medicale si reduc timpul de recuperare.

Recuperarea

Unul dintre primele efecte pozitive ale steroizilor, este timpul de recuperare mai rapid. Cortizolul este produs pentru a ajuta corpul sa faca fata stresului (care dauneaza tesutul muscular si incetineste timpul necesar pentru recuperarea corpului). Steroizii ajuta la reducerea productiei de cortizol, atunci cand organismul tau este stresat. Ei pot fi folositi pentru a ajuta la recuperarea de leziuni sau, pur si simplu, pentru a permite corpului sa exerseze mai mult.

Masa musculara


Un alt efect pozitiv al steroizilor este cresterea masei musculare. Steroizii cresc cantitatea de azot in organism. Acest lucru permite producerea de mai multe proteine ​​in organism, care contribuie la productia masei musculare. Muschii incep sa creasca, chiar daca nu ii antrenezi. Ei vor creste si mai mult daca te antrenezi regulat.

Grasimea corpului


Grasimea redusa este, de asemenea, unul dintre efectele pozitive ale steroizilor. Desi motivul este necunoscut, se speculeaza ca utilizatorii de steroizi isi reduc grasimea corporala ca urmare a unei cresteri a ratei lor metabolice. Alti profesionisti din domeniul medical cred ca steroizii reduc tesutului adipos din organism, deoarece multe mitocondrii cresc in celule si ajuta la oxidarea grasimii.

Conditii medicale


Un ultim efect pozitiv al steroizilor este pentru tratamentul unui numar de afectiuni medicale. Steroizii cresc productia de celule rosii sanguine, astfel incat acestia sunt eficienti pentru tratamentul anemiei. Ei ajuta, de asemenea, la cresterea densitatii oaselor (astfel incat sa fie utili pentru pacientii care sufera de osteoporoza), sau sunt folositi pentru a trata tulburari ale sangelui, artrita si unele tipuri de cancer.

Desi aceste medicamente pot fi foarte daunatoare in conditii normale, exista cateva efecte pozitive ale steroizilor de care multi oameni nu sunt constienti. Ei pot fi folositori pentru a trata afectiuni medicale, cum ar fi osteoporoza, anemia, artrita, precum si unele forme de cancer. Steroizii pot ajuta, de asemenea, pacientii care sufera de obezitate, sa piarda din greutate prin reducerea tesutului adipos din organismul lor. Un alt efect pozitiv al steroizilor este ca reduc timpul necesar recuperarii in urma unor accidente.