INGREDIENTE CHINEZESTI DE RENUME



Bucataria chineza este foarte apreciata pe intreg mapamondul iar originalitatea ei este una aparte. Pentru a da un gust inedit preparatelor, chinezii se bazeaza pe cateva ingrediente stiute doar de ei.

Coriandrul, numit si patrunjel chinezesc, este o verdeata cuo aroma surprinzatoare. Se foloseste deseori la supe, sosuri sau chiar ca si garnitura,impatimitilor de arome intense. Bok Choy, numit si mustar chinezesc, de culoare verde inchis sau deschis depinde de soiul existent, se foloseste in bucataria chinezeasca in special pentru preparare taiteilor la wok sau mancaruri gatite pe abur, pentru a se imbibatoate aromele emanate de acest ingredient secret.

Vanata chineza, usor asemanatoare cucea stiuta de noi, se foloseste de asemenea la prepararea mancarurilor gatite la wok sau laabur. Diferite preparate chinezesti care au la baza aceasta vinata sunt foarte apreciate side catre europeni, care au ocazia sa deguste acest preparat, in restaurantele chinezesti aflate pretutindeni.