O viata sanatoasa inseamna in primul rand o alimentatie variata. Cu cat mai multe feluri de mancare preparate cat mai putin termic, fara produse procesate, cu atat putem spune ca reusim sa ne mentinem un echilibru in interiorul organismului. Insa diversitatea culinara inseamna si foarta multa imaginatie in privinta gatitului, multe cunostinte despre asocierea ingredientelor si obtinerea unui gust deosebit, placut. Cand nu mai stiti ce sa gatiti puteti sa cautati retete culinare si in online, pe site-uri specializate sau chiar pe cele ale restaurantelor.
Avantajele unor retete online sunt date de experienta celui care le-a preparat deja si de explicatiile suplimentare, de anumite trucuri dezvaluite ca sa obtineti un plating de vis, de numarul mare de variante disponibile, de catalogarea lor pe bucatarii si tipuri de feluri de mancare. Cele mai populare sunt acele retete in imagini, adica retetele care au, pe langa descrierea pasilor de urmat pentru a prepara mancarea, si poze exemplificatoare pentru fiecare etapa in parte. Cei interesati pot sa vada la fiecare pas cam ce trebuie sa obtina, cum arata anumite ingrediente combinate, ce sa nu faca si cum sa se foloseasca de instrumentele din bucatarie pentru a obtine cele mai gustoase mancaruri. Retetele in imagini sunt bune doar atunci cand si pozele facute sunt la rezolutie buna, cand toate etapele descrise sunt si fotografiate, cand nu sunt omise anumite etape care ar putea fi esentiale pentru ca preparatul final sa fie perfect.
Astfel de retete se pot printa la nevoie, se poate reveni oricand la un pas pentru a se observa fotografia si detaliile, se poate gati foarte usor pentru ca tot ce este descris in cuvinte este si practic, expus in fiecare poza postata de respectivul bucatar amator sau profesionist. Si ceva ce poate putina lume realizeaza. Retetele in imagini sunt o adevarata comoara pentru ca iti dau acces si la o multime de alte lucruri, de la descoperirea unor vase speciale in care oamenii fac mancare, o pregatesc, pana la idei inedite de plating si servire.