Plitele incoporabile – ideale pentru eficienta in bucatarie

Aparatura moderna pentru bucatarie, si in mod deosebit electrocasnicele incorporabile, au reusit sa aduca zambete largi pe chipurile gospodinelor din intreaga lume, care au in acest fel sansa de a-si eficientiza munca atat in timpul gatitului cat si dupa, la etapa de curatare. Chiar daca din punct de vedere financiar echiparea bucatariei cu astfel de electrocasnice reprezinta deocamdata un efort, oferta de la rombiz.ro/plite-incorporabile face posibil ca un vis sa devina realitate.

Orice gospodina isi poate gasi in oferta un astfel de electrocasnic la un pret adecvat bugetului. Avantajele optarii pentru varianta plita si cuptor incastrabil versus varianta aragazului clasic sunt coplesitoare, pornind de la timpul redus de gatire si pana la designul ergonomic, de la usurinta in folosire si pana la „cadoul” numit sistem de autocuratare. O plita incastrabila in mobilierul de bucatarie poate fi alimentata cu gaz, cu energie electrica sau poate fi o plita ce functioneaza prin inductie. Astfel de plite pot avea intre unul si patru arzatoare, insa cele mai multe dintre modele au patru arzatoare (uunl mare, doua normale si unul mic) care confera acelasi spatiu de gatit ca si aragazurile clasice, iar unele modele au si arzator pentru wok, un recipient pentru gatit tot mai prezent si in bucatariile romanilor. Butoanele pentru plita sunt pozitionate in general frontal si foarte rar pe partea din dreapta a plitei. Aceste electrocasnice pot fi vitroceramice sau plite simple, primele avand un aspect mai modern insa fiind mult mai pretentioase atat la folosire cat si la curatare. Printre principalele functii ale electrocasnicelor incorporabile superioare sunt afisajul electronic, tastele touch, sistemele de protectie copii sau deconectare automata, insa pentru un pret cat mai accesibil majoritatea modelelor disponibile pe piata de profil au fost limitate la functii mai degraba utile decat hi tech.

Un avantaj la capitolul design il reprezinta posibilitatea alegerii culorii dintr-o gama mai variata, fiind astfel disponibile plite albe sau negre, bej, din inox, antracit sau chiar maro, usor de asortat mobilierului de bucatarie.