Un citat util care te ambitioneaza

Citat care ar ambitiona pe oricine dispune de un anumit nivel de compasiune, fie el cat de mic. L-am vazut foarte des in cadrul postarilor unor pagini pe care le urmaresc pe diverse retele de socializare. Citatul este cam asa: “Lupta pentru copilul care ai fost odata si care credea ca nimic nu este imposibil.” Din primul moment in care am dat de acest citat, m-a lovit un sentiment de mila care s-a accentuat si s-a combinat cu emotii precum iubire si compasiune pe masura ce m-am gandit la acesta.

Imagineaza-ti un copil mic, frumos si nevinovat. Ce vina ar avea el pentru..ei bine, pentru orice? Ai observat speranta aceea pura care se citeste in ochii celor mici. Cu totii am avut-o si cu totii am fost ferm convinsi in acea perioada ca nimic nu este imposibil. De ce nu ar fi la fel si acum? De ce, cum si cand am renuntat la convingerea ca noi suntem capabili de a deveni persoana care ne dorim sa fim, sa facem si sa obtinem orice ne propunem? Este un lucru foarte trist, sa vezi cum un copil sta tacut intr-un colt in timp ce altii se joaca fericiti tot felul de jocuri distractive. Iar daca esti ca si mine, e foarte posibil sa si lacrimezi daca observi o astfel de scena mai multa vreme. Exact la fel este fiecare persoana care alege sa stagneze, care renunta la visurile ei si care nu face nimic. Prin analogie, copiii care se joaca sunt oamenii care lupta pentru ei insisi, care muncesc si jongleaza cu tot ceea ce le pune Universul la dispozitie pentru a face lucrurile sa se intample asa cum isi doresc. Si o fac.

Nu este neaprat un joc in care exista un singur castigator, este mai degraba un joc lipsit de final in care poti doar sa atingi un nivel tot mai inalt. Si privind lucrurile din aceasta perspectiva, de ce n-ai incerca si tu? Gandeste-te la copilul din tine si priveste-te obiectiv pentru cateva clipe in fiecare zi. De ce nu ai merita tu sa fii un om implinit fericit? De ce nu ai merita sa lupti pentru tine insuti? Daca stai sa te gandesti, vei realiza ca de fapt esti un om merituos si tot ce mai ramane de facut este sa intri in joc si sa dai tot ce ai mai bun.