In special in tarile asiatice, ceaiul este la mare cautare. Cu un miros placut, o aroma deosebita si efecte uluitoare asupra bolilor si starii generale, ceaiul negru se afla printre cele mai apreciate tipuri de ceai cunoscute. Obtinut din aceeasi planta Camellia sinensis, la fel ca si ceaiul verde, ceaiul negru se deosebeste de cel verde, pe langa cromatica diferita, prin modul de prelucrare al frunzelor plantei, oxidare totala, dar si prin aroma mentinuta ani la randul-ceaiul verde, din pacate, si-o pierde la nici 12 luni. Ca sa fie atat de rezistent, ceaiul negru este prelucrat manual, dupa ce frunzele plantei din care e obtinut au fost curatate bine, se oxideaza apoi frunzele, se usuca, la final fiind sortate.
La ce e bun ceaiul negru? La multe. In primul rand, nu permite tumorilor sa se dezvolte in voie, si asta cu ajutorul TF-2, o substanta din ceaiul negru care lupta direct cu celulele canceroase locaziate in colon si rect, de unde si tumori cu incidenta mai mica in privinta dezvoltarii la nivel celular. In alta ordine de idei, ceaiul negru previne aparitia arterosclerozei sau bolilor cardiovasculare, asta daca se beau zilnic cel putin patru cesti bune de ceai. De asemenea, infarctul, o afectiune grava care poate duce la deces in cele mai multe cazuri, este prevenit in proportie de 50%. Imunitatea crescuta si rezistenta la infectii cu virusi sau bacterii, precum si detoxifierea eficienta a organismului se afla si ele printre cele mai „vanate” efecte pozitive ale ceaiului. Oboseala si colesterolemia, dar si digestia dificila nu vor mai exista dupa consumarea unor cantitati suficiente din bautura aromata.
Descoperiti pe ceai-verde.ro si alte moduri in care ceaiul de culoare neagra poate sa va ajute si sa va mentina sanatosi. Tot acolo, veti invata cum sa preparati corect ceaiul, cat de mult ar trebui sa consumati si ce alte plante puteti folosi pentru a trata diverse afectiuni.