Cazuri de poltergeist. In 2004, evenimente ciudate cunoscute sub numele de focurile din Canneto au inspaimantat populatia din linistitul Canneto din Caronia. Totul a inceput cu aparate electrice care luau foc din senin, fara un motiv anume. Initial vina a fost data pe liniile electrice invechite asta pana cand aparatele electrice au inceput sa ia foc chiar si fara a fi in priza.
Curand, obiecte non-electrice de genul mobilei sau obiectelor de decor au luat foc si ele in mod inexplicabil. Chiar si o furgoneta care trecea prin oras a fost victima acestor focuri asa ca multi au inceput sa creada ca e vorba de fantome si spirite malefice. Autoritatile si populatia au inceput sa se teama, reteaua de electricitate a fost oprita, orasul a fost partial evacuat iar oamenii de stiinta din diferite parti ale globului au venit sa studieze fenomenul insa nu au gasit nicio explicatie logica. Unii au ajuns la concluzia ca de vina era electricitatea statica de la sinele de tren din apropiere, in timp ce altii au aruncat vina pe Vulcanul Etna si campul sau magnetic deosebit de puternic. S-a emis si ipoteza unor teste secrete facute de armata americana si chiar prezenta unor OZN-uri. Cateva luni mai tarziu, evenimentele au incetat din senin, exact asa cum aparusera iar Canneto a redevenit un oras normal. Nicio explicatie nu a fost gasita nici pana la ora asta in legatura cu evenimentele care s-au petrecut atunci.
Cagliostro. Asa de multe legende exista despre Cagliostro incat e greu sa separi faptele adevarate de fictiune. Numele sau real a fost Giuseppe Balsamo, s-a nascut intr-un cartier sarac din Palermo, in 1743, si a fost o personalitate foarte importanta. A plecat la Roma, unde a devenit un farmacist foarte priceput dar si un bun falsificator pe nume Alessandro Cagliostro. Gratie priceperii sale in farmacie, dar si cunostintelor de ocultism, el a lucrat cu puternicul Cardinal Orsini. A ajuns apoi la Paris dupa ce intrase deja in masonerie, cu ajutorul Cardinalului Rohan. Din cauza falsurilor sale a fost unul dintre acuzati in „afacerea colierul”, prin care s-a incercat o escrocherie cu familia regala franceza. El a fost gasit nevinovat si achitat intr-un final, insa nu inainte de a petrece noua luni de cosmar in inchisoarea Bastilia. Trei ani mai tarziu a ajuns in mainile Inchizitiei, in Roma, acuzat ca e mason. Condamnat la inchisoare pe viata, a murit in 1795. Giuseppe Balsamo a fost asa de faimos ca i-a fost recomandat chiar si lui Benjamin Franklin in timpul vizitei sale la Paris iar Casanova a scris despre intalnirea sa cu Cagliostro. Goethe, in calatoriile sale prin Sicilia, ar fi dezvaluit adevarata identitate a acestui personaj, asta cu toate ca exista inca o serie de controverse legate de acest eveniment.