Incalzire in pardoseala - confort pentru fiecare locuinta

Pentru cei care doresc sa aiba parte de un trai mai modern, placa cu nuturi incalzire in pardoseala shop-einstal.ro este solutia cea mai potrivita de adoptat in locuinta, care ofera confort si caldura in toate incaparea cat si la toate nivelurile. Incalzirea prin pardoseala poate sa fie putin cam costisitoare in special pentru cei care au o locuinta foarte mare, situata chiar si pe doua nivele, insa merita deoarece  astfel caldura se mentine numai bine si nu vom simti niciodata raceala pardoselii.

Placa cu nuturi reprezinta un foarte mare avantaj pentru cei care doresc sa faca incalzire prin pardoseala, deoarece aceasta nu este atat de greu de asamblat si fiind creata din polistiren dus la o densitate foarte mare, poate sa suporte sarcinile de circulatie, pastrandu-si uniformitatea. Placile cu nuturi pentru incalzire in pardosala rezista la temperaturi destul de ridicate, avand in vedere si scopul pentru care au fost create, ele se monteaza usor si rezista in timp. De regula grosimea unei placi cu nuturi este de aproximativ 3.6 centimentri, fiind foarte rezistenta la compresiune. Incalzirea prin pardoseala este indicata mai ales celor care locuiesc in case cu pereti foarte inalti, avand in vedere ca toata caldura se duce in sus atunci cand incalzim locuinta, iar pardoseala ramane practic lipsita de caldura. Aceasta tehnologie a aparut la nevoia omului de a beneficia de un confort mult mai ridicat, de a avea parte de standarde inalte de viata in propria casa, si cum oamenii isi petrec o buna parte a timpului in casa lor, chiar daca si la serviciu cei mai multi dintre noi avem o a doua casa, ideal este sa ne putem bucura de toate facilitatile atunci cand pasim pe usa locuintei.

Oricum ar fi insa placa cu nuturi de incalzire prin pardoseala este o solutie foarte buna pentru cei care au nevoie de confort ridicat.

5 motive pentru care sa te lasi de fumat imediat

Am fumat la viata mea si bune si rele, cum r zice melodia aia care imi suna in cap de vrei cateva saptamani de la manelistii din cartier, ce nu au nici o letcaie in buzunar insa isi petrec zilele facand pe smecherii si impartind cate o tigara la bucata. Ei bine am fumat si eu la viata mea, inca de prin liceu dar sincer ma bucur ca m-am lasat chiar daca au trecut vreo 12 ani de cand ma tot chinui.
In alta ordine de idei chiar daca am fumat 12 ani iata ca ma aflu printre fericitii care pot spune ca s-au lasat de fumat chiar daca mai aprind cate-o mentolata din cand in cand, dar macar stiu ca nu ma sunt nebuna dupa tutun. Adica partea buna e ca nu mai astept dimineata sa fumez cu nerabdare si nu mai intru in crize in cazul in care nu am tigari.

Totusi motivele sunt foarte multe pentru care trebuie sa ne lasam de fumat insa cinci sunt foarte mari si importante, ele reprezentand de fapt o consecinta imediata. Iata cinci motive pentru care trebuei sa te lasi de urgenta de fumat:

1. tigara iti strica dintii si roade calciul din organism
2. tutunul distruge plamanii si imbatraneste tenul, distruge firul de par
3. provoaca cancer si alte boli la nivelul intregului organism si nu numai gat sau plamani
4. tigarile s-au scumpit extrem de mult
5. copiii din Africa mor de foame

Iar daca aceste motive nu va sunt de ajuns ganditi-va si la respiratia urat mirositoare cat si la faptul ca puteti face lucruri mult mai bune cu banii, cum ar fi daca adunati la o saptamana banii pe un pachet de tigari la zi, ajungeti la magazin in weekend si va luati o rochita noua de exemplu sau un costum de baie la 100 de lei de la H&M.

Gradini cu plante perene

Nimic nu este mai frumos decat o gradina curata, ingrijita si plina de flori viu colorate, mai ales daca asta se intampla o perioada cat mai mare din an. Cele care asigura frumusetea unei gradini un timp indelungat sunt plantele perene, preferate de multi dintre noi pentru amenajarea curtilor si gradinilor. Avantajul folosirii florilor perene ca flori de gradina este in primul rand de ordin estetic, acestea fiind plante disponibile intr-o varietate foarte mare de culori, iar un alt avantaj foarte important este acela ca plantele perene se intind si cuceresc tot mai mult din terenul pe care se afla.

Pe de alta parte, foarte comod la plantele perene este faptul ca nu este necesar sa fie replantate in fiecare an, pentru ca ele vor aparea din nou an de an, pentru ca iarna partea florilor perene care moare este doar cea de deasupra pamantului, nu si radacina din care va renaste anul urmator. Singura problema pe care o pun florile perene este aceea a unei bune cunoasteri a perioadei in care ele infloresc, pentru ca amenajarea gradinii sa fie una cat mai judicioasa.

Pentru gradini frumos amenajate cu flori perene, care sa atraga mereu atentia celor care vin in vizita si care sa ofere intotdeauna un spectacol estetic incantator, cei de la officeflowers.ro ofera servicii de consultanta si peisagistica, venind in intampinarea celor care isi doresc sa isi amenajeze orice spatiu in aer liber, dar serviciile lor nu se limiteaza numai la spatii exterioare. Office Flowers ofera proiecte de peisagistica, folosind produse din oferta proprie, ceea ce inseamna ca preturile sale vor fi mereu la un nivel competitiv. In ceea ce priveste oferta de flori perene, aici sunt disponibile frumoasele garofite de gradina (Dianthus Barbatus), gingasele brumarele (Phlox), dar si Aubrieta si Lavandula, intr-o varietate foarte frumoasa de culori.

1 Iunie, Ziua Copiilor

1 Iunie, Ziua Copiilor. Ce frumos! E singura zi, in care ma regasesc mai mult decat in alte dati, in fiica-mea. De ce? Fiindca retraiesc intens copilaria mea. Imi amintesc ca de 1 Iunie, cand eram la scoala, primeam inghetata. Si doamne ce ne mai bucuram. Sau mergeam in centru orasului, unde desenam cu creta pe asfalt. Imi placea asa de mult sa fac asta! Azi si daca ma roaga copila sa ii desenez ceva, greu fac asta. Nu-mi place, dar tot fac treaba asta pentru ea.
 
In trecut nu aveam decat foarte putine metode de distractie de 1 Iunie. Acum, se organizeaza tot felul de concursuri si jocuri pentru copiii. Desene pe fata, carnavaluri, concerte. Sunt o gramada de firme, care s-au deschis pentru copii. Mai nou au si ei Revelionul lor. In amintesc ca noi, de intai iunie, mergeam intr-un fel de parc de distractii. Am dus-o si noi pe fiica-mea cea mare, dar nu i-a placut deloc. Nici cu caruselul si nici cu masinutele. Uneori cred ca a crescut in jungla. In parcurile astea nu o atrage nimic.  In afara de hinta si topogan :))) Macar pot sta linistita, fiindca nu imi cere sa mergem sa se dea pe stiu eu ce minune. Imi placea ca de obicei de 1 Iunie, la televizor, puteam vedea si programe speciale pentru copii. Imi amintesc odata am vazut un film destinat adultilor, o telenovela de fapt, in care personajele principale erau copii. A fost tare funny. :))))
 
In concluzie, vreau sa specific faptul ca nu trebuie sa ne rusinam, daca vrem sa ne comportam uneori asemeni copiilor nostri. Ba din contra, e chiar indicat. Macar ne mai destindem si ne mai relaxam. Si chiar si ei, copii, se vor bucura sa vada ca te comporti ca si ei.

Ce sa vizitezi in Paris

Orice se poate spune despre Paris, insa in niciun caz nu se poate spune ca este un oras plictisitor. Oricine a vizitat macar o data Orasul Luminilor stie ca niciodata nu poti spune ca ai timp suficient pentru a vizita tot ce iti propui sa vizitezi in Paris. Din cate excursii la Paris am facut niciuna nu mi s-a parut niciodata plictisitoare, dar nici nu pot spune ca fost vreuna suficienta pentru a vedea tot ce mi-as fi dorit.

Pentru cei care au mai mult de trei zile la dispozitie pentru a vizita Parisul si zona din imprejurimi, iata cateva puncte pe care cu siguranta nu ar trebui sa le rateze. Vizita la Turnul Eiffel este una dintre ele, insa nu ratati punctul cel mai inalt al Turnului pentru o vedere magnifica asupra Parisului. Turul Parisului cu unul dintre autobuzele deschise este si ea o atractie pentru multi turisti si ofera sansa unei alte perspective asupra capitalei franceze, cu toate obiectivele sale turistice. De asemenea, indiferent daca sunteti la Paris in familie sau nu, nu evitati excursia de o zi la Disneyland. Sigur ca niciodata nu va fi suficienta distractie, dar cel putin nu veti pleca din Franta fara sa fi trecut macar prin taramurile magice Disneyland. Nu uitati nici de Muzeul Luvru sau de Palatul Versailles, doua dintre obiectivele pentru care multi dintre turistii pasionati de arta si istorie adora Parisul.

Sigur ca toate acestea le puteti face pe cont propriu cu harta in mana, dar timp cu adevarat pretios veti economisi daca veti profita pentru a bifa toate aceste puncte de interes de ajutorul acordat de www.aeroshuttletransfers.ro. Ei va pot ajuta sa va planificati cu brio vacanta inca de la plecarea din tara, sau va pot asista in Franta cu serviciile de transfer de care aveti nevoie, fie ca este vorba despre un transfer de la avion catre hotel, despre excursii in Paris sau despre excursii la castelele de pe Valea Loarei sau la Disneyland.

Mama sau tata?

Fiecare parinte are rolul sau in relatia cu copiii. Cand eram mica nu am inteles asta, motiv pentru care mereu am blamat-o pe mama ca nu ne-am inteles. Mereu ma critica, imi interzicea multe lucruri, pe cand fratelui meu ii accepta, aproape orice. O iubeam si o iubesc in continuare pe mama, doar ca nu am inteles multe lucruri atunci. Ea era mereu ocupata cu casa, cu mancarea si cu munca. Nu prea am petrecut timp impreuna, nu discutam decat lucruri despre scoala, nimic interesant. Nu am avut niciodata curajul sa-i spun lucruri personale, de teama sa nu reactioneze, ciudat.

Tata, insa a fost mereu mai calm, mai calculat. El, mereu ma lua peste tot: la cumparaturi, la tara, la plimbare. Vorbeam despre tot felul de lucruri, si eram vesela mai mereu, in preajma lui. Pana si clatitele le faceam impreuna cu tata. Era o asa mare bucurie sa stiu ca tata e acasa fiindca mereu se juca cu noi. Ne povestea lucruri din copilaria lui, despre bunicul meu, despre viata la tara. Ma fascina sa il ascult. Imi amintesc si acum cand ne citea seara mereu aceeasi poveste. Niciodata nu am prins sfarsitul fiindca adormeam repede. Insa vocea lui calda imi rasuna si acum in mine. Era frumos.

Acum, cand m-am transformat eu insami in parinte, am inteles de ce mama era asa. Ea venea de la munca si avea treburile casnice de facut. O mai ajuta si tata, insa de obicei, mama era mereu in bucatarie. E adevarat ca mancarea ei era mereu buna. Acum insa, privind in trecut, mi-ar fi placut sa mai lase din treburile casnice si sa petreaca mai mult timp cu noi. Insa, isi rascumpara greseala insusit. Isi iubeste nepotelele foarte mult. Si cand cea mare merge la ei, mama inventeaza tot felul de jocuri, iar copila mea, ajunge acasa cu zambetul pe buze.
      
Se intelege, deci ca eu, am avut o relatie speciala cu tata. Nu stiu daca inca o mai am, insa azi, mi-s la fel de dragi amandoi. Voi ce relatii aveti cu parintii? Care v-au fost mai aproape dintre cei doi?

Transforma o pereche de pantaloni scurti ieftini intr-o piesa esentiala din garderoba

Cand te gandesti la pantaloni scurti ieftini te gandesti la zilele toride de vara si la noptile petrecute pe plaja de la Vama Veche. Dar cu siguranta nu iti vin in minte locatii glam unde poti sa iti arati picioarele tonifiate, defiland intr-o pereche de pantaloni scurti. Daca te-am facut curioasa, citeste in continuare cum sa devii un fashion-icon in gasca ta de prieteni si colegi.

Pentru inceput, ai nevoie de o pereche de pantaloni scurti ieftini cu talie inalta, pe care ii poti gasi la www.ppt.ro. Este de preferat sa aiba o nuanta deschisa, spalacita, dar daca iti plac blugii albastru inchis, orienteaza-te dupa gustul tau. In orice caz, evita negrul si nuantele intermediare de albastru.

Mansatele pantalonilor ar trebui sa fie destul de lungi pentru a le sufleca la anumite tinute.
Pentru un look boho-chic asorteaza respectiva ta pereche de pantaloni scurti ieftini la o bluza din matase de culoare inchisa cu un model intr-o culoare deschisa si vesela. Un exemplu poate fi o bluza albastra cu buline mari albe; un alt exemplu, o bluza neagra cu pasari mici bleu ori roz sau bej. Adauga o jacheta din piele intoarsa de culoare maro inchis, o pereche de adidasi maro cu toc ori botine asortate la jacheta, din piele intoarsa si esti gata de petrecere, intalnirea cu prietenele ori o zi petrecuta in oras.

Cand te plimbi in natura iti poti forma o tinuta lejera cu ajutorul unor pantaloni scurti ieftini fara prea mult efort: o bluza larga sau un maieu larg, un cardigan si o curea intregesc tinuta de vacanta si te fac sa te simti in largul tau oriunde si oricand.
Perechea ta de pantaloni scurti ieftini poate fi transformata intr-un element al unei tinute mai elegante. Asorteaza pantalonii la o bluza alba de dantela si adauga o curea subtire pentru a intregi o tinuta de oras sau pentru o intalnire romantica. Pentru club, ai nevoie de o camasa alba, in stil barbatesc, un papion negru si o jacheta stil sacou dintr-un material lucios ori cu o textura sclipicioasa. Argintiul este perfect pentru aceasta tinuta, insa si auriul poate sa mearga bine, daca perechea ta de pantaloni ieftini este de culoare albastru intens, aproape negru.

Probabil nu credeai ca niste pantaloni scurti ieftini de pe www.ppt.ro sunt atat de versatili, insa acum ca ai aflat tot ce ai de facut este sa lucrezi la personalizarea ideilor de mai sus si sa te simti bine purtand aceste tinute.

Florile preferate

Florile preferate….Hmmmm…. As putea zice ca sunt trandafirii. Insa astia sunt atat de comuni si de iubiti de toata lumea. Da, intr-o vreme imi placeau trandafirii, acum nu imi mai plac. E de la sine stiut, ca barbatii daruiesc trandafiri, garla fetelor. Mie imi plac zambilele, si mai imi place si amarilisul. Nici nu stiam ca exista amarilis, pana cand nu am avut nunta. Evident ca toate floraresele, mi-au recomandat buchet din trandafiri, am refuzat constant. Voiam ceva diferit, ceva frumos. Asa am ajuns la o florarie, care mi-a recomandat amarilisul. Mici nu stiam, cum arata. M-a dus langa un ghiveci cu flori, si mi-a spus: Acestea sunt florile de amarilis! Cred ca m-am indragostit pe loc, de ele. Mi-a explicat in mare cum va arat buchetul meu, si am tacut. Eram cam sceptica, dar cand am vazut cum a aratat in ziua magica, buchetul meu, am stiut ca am ales bine. Toata lumea a ramas impresionata de florile acestea de amarilis. Pentru cine nu stie, asa arata un buchet de amaryllis:

Sunt frumoase, nu-i asa? Initial, mi-au parut sterse, dar in combinatia cu verde, arata extraordinar. Am invata din toata treaba asta, ca lumea se teme sa incerce ceva nou. Ca vezi doamne sa nu fie urat. Mie mi-a fost oarecum teama, insa nu mi-a parut rau. Stiam ca va fi ceva diferit. Si asa a fost!

Biomasa – sursa de energie regenerabila

Biomasa este partea biodegradabila a produselor, deseurilor si reziduurilor din agricultura, inclusiv substantele vegetale si animale, silvicultura si industriile conexe, precum si partea biodegradabila a deseurilor industriale si urbane.

Ea asigura nu doar hrana, ci si energie, materiale de constructie, hartie, tesaturi, medicamente si substante chimice.

Pana in anul 2020 energia regenerabila va reprezenta 20% din consumul total de energie din Uniunea Europeana. Potentialul Romaniei: 65% biomasa, 17% energie eoliana, 12% energie solara, 4% microhidrocentrale, 1% geotermal, 1% voltaic.

In majoritatea statelor europene, biomasa este utilizata ca principala sursa de energie regenerabila.

Biomasa solida este formata din copaci cu viteza mare de crestere (plop, salcie energetica etc.).

Posibilitati de obtinere a biomasei:

1. Din plantatii energetice - cultivarea salciei energetice si a altor resurse asemanatoare pe terenurile aflate in paragina.
2. Valorificarea padurilor - din curatarea si intretinerea padurilor se poate obtine o cantitate importanta de deseuri de lemn, care, dupa prelucare, pot constitui o sursa de obtinere a biomasei.
3. Valorificarea pasunilor - din curatarea si intretinerea pasunilor se pot genera deseuri de lemn si astfel se obtine o biomasa valoroasa.
4. Curatarea si intertinerea spatiilor verzi - deseurile din lemn, rezultate in urma curatarii spatiilor verzi, reprezinta o alta sursa bogata de biomasa.

Este extrem de important sa se creeze un echilibru intre productia si utilizarea de biomasa.
Producerea de biomasa nu reprezinta doar o resursa de energie regenerabila, ci si o oportunitate semnificativa pentru dezvoltarea rurala durabila.

Biomasa poate asigura, cu usurinta, peste 25% din necesitatile energetice ale Romaniei.

Cateva lucruri de zi cu zi inventate de tineri

Si copiii sunt mari… inventatori. O demonstreaza istoria insasi. In 1963, Robert Patch, de doar sase ani, a inventat camionul de jucarie. Doua erau scopurile camionului: primul, sa poata fi facut din bucati rapid si demontat in timp record, iar al doilea sa poata fi tranformat in tot soiul de alte vehicule. A obtinut chiar si o patentare a ideii sale devenind cel mai tanar inventator din epoca sa. Cu 33 de ani mai devreme, un alt tanar, de data asta de 16 ani, George Nissen, s-a gandit cum sa faca sa aiba acasa un aparat de antrenament pentru sarituri. In 1934, impreuna cu antrenorul sau, au contruit prima trambulina. Trei ani mai tarziu, aflat intr-un turneu in Spania, a auzit cuvantul „trampolin” care insemna trambulina pentru sarituri. A adaugat un „e” si astfel a aparut cuvantul englezesc „tampoline”.

Snowmobilul are si el o istorie legata de un inventator foarte tanar. Canadianul Joseph-Armand Bombardier avea 15 ani cand, dintr-o joaca, a vrut sa vada ce se intampla daca pui un model vechi de motor de la Ford la o sanie. Ajutat de fratele sau, a pus la punct primul snowmobil, care, peste 50 de ani, avea sa fie vandut in shopuri (e vorba de celebrul B-7).

Cam toata lumea are acum un televizor de care o fi el. Dar stiti ca ideea unui asfel de aparat a avut-o un tanar? In 1920, Philo Farnsworth, de 14 ani, a venit cu ideea asta nastrusnica pe cand era ara un camp de cartofi. In 1926, el si partenerul sau de afaceri au infiintat Crocker Research Laboratories iar un an mai tarziu primele imagini transmise din istoria televiziunii deveneau realitate. Inghetata pe bat din suc de fructe a intrat in istorie dupa ce, in 1905, Frank Epperson, pe atunci un pustan de doar 11 ani, a lasat peste noapte un pahar plin cu apa si niste prafuri pe baza de zahar si arome. Cum era foarte rece, ingredientele au inghetat bocna, cu tot cu batul care ramasese in ele. In 1924, inventatorul a avut si patent si si-a denumit inghetata Epsicle, care mai tarziu a devenit celebra Popsicle.

Cand iarna e foarte frig, fetele isi pun pe urechi asa numitele „aparatori pentru urechi”, ca doua casti imblanite. Americanul Chester Greenwood isi petrecea majoritatea timpului la patinoar. In 1873 (avea 15 ani), enervat peste masura ca ii inghetau urechile, a rugat-o pe bunica sa sa-i imbrace un fel de casti din sarma cu un material care sa-i tina de cald la urechi. Iar codul Braille a fost inventat tot de un baietel… orb.