Ce nu ai stiut niciodata despre Microsoft

Gigantul Microsoft e cu noi oriunde. Fie pe telefon sau tableta, fie la birou, fie pe strada. S-au scris carti intregi despre el, s-a vorbit peste tot, am aflat tot ce se putea afla despre produsele sale. Dar chiar stim totul? Nu prea cred. O serie de detalii ne-au scapat; iata care:

1. La inceput a fost vorba de „Micro-Soft”, nu Microsoft. Cand au creat numele companiei, Gates si Paul Allen s-au gandit la Micro Computing si Software, „o”-ul evidentiat facand parte o buna bucata de vreme din logo-ul companiei.
2. Primul sunet Microsoft, cel de la deschiderea sistemului Windows 95, a fost compus de Brian Eno, cel care colaborase deja cu nume mari precum U2.
3. Mancarea preferata a angajatilor Microsoft este pizza. Ca si Google, si Microsoft ofera bauturi gratuite angajatilor, avand un spatiu special unde se poate manca absolut orice, in special… da, pizza.
4. Microsoft foloseste pentru fiecare proiect un nume de cod. Longhorn, Lone Star, and Vienna au fost doar cateva dintre ele, dar nu Mojave, cel din urma fiind doar parte a unei campanii de marketing.
5. O galerie de arta uriasa. Microsoft detine o uriasa galerie de arta, expuse in diferite locuri din birourile de lucru pentru ca, asa cum spun sefii companiei, arta prezenta in spatiile de lucru reduce stresul, creste productivitatea si incurajeaza discutii si exprimarea de opinii diverse. Asa ca e bine sa aveti tablouri in camera unde lucrati!
6. Interviuri de angajare de pe alta planeta. Daca te astepti ca la Microsoft sa ai parte de un interviu de angajare clasic, mai bine stai acasa. Logica nu intra in discutie, dar creativitatea da. Fiecare viitor angajat e supus unui „linsaj” de sarcini ciudate si intrebari fara nicio noima, ca de exemplu crearea unui aparat de facut cafea pentru a fi folosit de astronauti, fara curent???
7. Microsoft detine peste 10.000 de brevete, fiind in top 5 companii cu cele mai multe brevete din lume.