Pe masura ce tehnologia avanseaza, camerele de securitate devin din ce in ce mai mici si mai mobile, permitand ca supravegherea sa aiba loc de oriunde. Traim intr-o societate in care oamenii sunt in mod constant conectati unii cu altii, iar termenii de confidentialitate sunt interpretati din ce in ce mai diferit. Definitia de intimitate s-a schimbat drastic in ultimul deceniu, lucru care a permis ca activitatile noastre de zi cu zi sa poata fi monitorizate si de catre altii. De la camerele de supraveghere evidente din magazine, la popularitatea tot mai mare a camerelor video ascunse, oamenii pot fi monitorizati acum pe o scara mai mare. Si atunci intrebarea este: care este limita intre monitorizarea legala si invadarea vietii private?
Cei mai multi dintre cei care instaleaza camere de securitate lupta pentru acelasi scop major si anume pentru a descuraja furtul si a preveni criminalitatea. Cu toate acestea, oamenii pot instala in mod rezonabil o camera supraveghere daca viziteaza sdsmag doar pentru uz personal, beneficiind legal de tot sprijinul confidentialitatii. Chiar daca si monitorizarea publica de baza este legala si benefica, unii continua sa se simta ca si cum ar exista camere video ascunse peste tot (lucru care ar insemna o incalcare a vietii private a acestora, chiar si in aceste zone publice).
In timp ce nu exista nicio lege care sa reglementeze utilizarea de camere de supraveghere ascunse, exista si zone private, cum ar fi baile publice, vestiarele si zonele similare, in care termenul de “invadare a intimatatii” este incalcat. Desi continua sa existe o linie fina intre ceea ce este considerat privat si ceea ce nu este, in zilele noastre beneficiile camerelor de supraveghere nu ar trebui sa fie uitate. Camerele amplasate in zonele publice mentionate anterior sunt un factor important pentru comunitate. Daca ai fost vreodata implicat in vreun accident sau ai avut ghinionul sa intalnesti un hot in lipsa unor martori oculari, camerele de supraveghere devin extrem de utile.