Bancurile sunt povestiri care ne starnesc rasul tocmai din cauza faptului ca sunt concise si spun in foarte putine cuvinte o poveste mare. De ce ne plac bancurile? Deoarece acestea ne ajuta sa ne relaxam, sa zambim si poate sa privim cu mai mult optimism asupra problemelor care ne ingrijoreaza.
Totusi, si bancurile au aparut de undeva, istoria lor fiind una cu adevarat interesanta deoarece acestea au evoluat foarte mult. Voi ce credeti ? Care e motivul principal al aparitiei bancurilor?
Bancurile au aparut deoarece oamenii au simtit nevoia de a creea, de a scrie toate intamplarile amuzate care se petreceau cu persoanele importante din acea vreme. Si pe atunci, si in prezent, bancurile sunt atat inspirate din intamplari reale cat si imaginate de catre persoanele care au asemenea inclinatii.
Aceste povestiri scurte, denumite bancuri, apar probabil ca urmare a nevoii de creatie a unui popor, avand ca scop principal descretirea fruntilor, ele ajutand oamenii sa socializeze intr-un mod mult mai placut.
In trecut bancurile se transmiteau din gura in gura, insa din momentul aparitiei internetului, raspandirea lor a ajuns sa fie mult mai facila, numeorase persoane folosind internetul pentru a citi sau pentru a posta bancuri.
Exista anumite persoane care au darul de a crea bancuri si chiar de a le spune intr-un mod placut, prin care starea de spirit generala sa se schimbe, in timp ce unele persoane nu reusesc nici macar sa retina aceste bancuri. Atunci cand se vorbeste despre bancuri intr-un grup, in general se vorbeste despre bancuri tari, acestea fiind bancuri care reusesc sa produca mai multe zambete. Bancuri tari se gasesc pe diverse teme, insa cele mai cunoscute bancuri tari sunt cele cu Bula. Bancuri cu Bula se scriu de pe vremea regimului comunist, Bula fiind un personaj fictiv, un bufon, care de multe ori se face de ras.
Foarte raspandite mai sunt si bancurile cu blonde, cele cu politisti sau bancurile cu Alinuta.
Un banc nu este doar un banc, ci chiar o pilda spusa cu foarte multe substraturi. ,,Philogelos’’ este cea mai veche carte de glume si bancuri din intreaga lume fiind aparuta in anul in secolul III sau IV, tiparita in Roma Antica. Aceasta carte are nici mai mult nici mai putin decat 265 de bancuri care sunt bineinteles inspirate din intamplarile de pe atunci din Roma. Aceasta carte a fost descoperita de catre un academician din cadrul Universitatii Cambridge, Mary Beard.
In prezent, bancurile sunt bineinteles cu mult mai variate. Astazi putem alege din o gama foarte larga de bancuri, fiecare fiind creat pentru o anumita personalitate. De unde putem citi bancuri? De pe internet de pe cele mai bune site-uri de bancuri sau de ce nu, din cartile care cu siguranta sunt in rafturile librariei. Deasemenea, pe langa bancurile clasice si amuzante exista si mai multe bancuri diferite, bancurile seci care pot fi la fel de amuzante ca cele directe atunci cand reusesti sa le intelegi mesajul.
Asadar, bancurile sunt o traditie care s-a pastrat si s-a imbunatit cu timpul, fiind o nevoie a societatii, deoarece fara glume viata ar deveni cu mult prea monotona!