Tii la sanatatea angajatilor tai? Cumpara exhaustoare si obtine aer curat in toate incaperile de lucru

In industria prelucrarii lemnului, conditiile de siguranta si sanatatea angajatilor sunt prioritare pentru obtinerea normelor vizate, asa ca aerul respirat trebuie sa fie curat si fara impuritati. Cea mai simpla metoda de a elimina rumegusul si praful din incaperile unde se lucreaza implica montarea si punerea in functiune a unor exhaustoare.

Exhaustoarele sunt niste masini unelte folosite in special la transportul materiei prime tocate si care urmeaza sa fie procesate. Materia prima e aspirata si e curatata in acelasi timp de praf-adesea, se utilizeaza cand e prelucrat rumegus sau cand sunt transportate paie. Functioneaza cam ca un ventilator sau un aspirator, luand aerul poluiat din mediul industrial si transformandu-l rapid in aer curat. Diferitele modele de exhaustoare sunt dotate cu saci, au debit de aspiratie de pana la 2500 m.c./h, au si coliere metalice rapide si carcase din table zincate destul de groase si de sigure. Ele se pot racorda la masini de prelucrare lemn stationare sau mobile, pot creste semnificativ performantele masinilor si ii pot feri pe angajati de imbolnavire si imposibilitatea de a lucra conform normei stabilite. Debitul mare de aer e asigurat de multe ori de lame aerodinamice din ABS, iar motorul si ventilatorul foarte puternic permit aspirarea normala si rapida a tuturor impuritatilor din aer. Sunt si modele de exhaustoare care au cartus de filtrare, suprafete mari de filtrare si o curatare rapida a aerului, dar si o constructie stabila din hotel, sacul colector montandu-se foarte usor. De ce sunt aceste masini unelte asa de importante pentru industria lemnului si angajati?

In primul rand, pentru ca sunt foarte usor de utilizat, permit lucrul in medii care inainte presupuneau ca angajatul sa faca pauze si sa iasa din incapere pentru ca nu mai suporta atmosfera si mirosul. In al doilea rand, pentru ca angajatii puteau sfarsi intr-un spital deoarece inhalau fel de fel de impuritati si nu se mai duceau la indeplinire sarcinile trasate. Nu in ultimul rand, exhaustoarele se dovedesc eficient chiar si cand se prelucreaza lemn pentru o perioada lunga de timp.