Rolul astrologiei in viata tinerilor

Popularizarea astrologiei a avut implicatii importante. A insemnat  faptul ca revistele, coloanele ziarelor si chiar majoritatea manualelor au trebuit sa sublinieze abordarea ,,semnului solar”; adica, un tip de astrologie bazat pe ziua de nastere  a indivizior. Ca rezultat, oamenii au inceput sa spuna: ,,Eu sunt Leu. Care este semnul tau?” Aceasta insemna ca trasaturile generale ale psihologiei trebuiau sa fie conferite semnelor zodiacului, iar Soarele intr-o harta trebuia sa fie considerat factorul cel mai caracteristic si mai important. 

Nu exista totusi un singur fel de psihologie; si, la fel, interpretarea psihologica a semnelor si caracterizarea celor douasprezece tipuri zodiacale de fiinte umane se puteau dezvolta pe cateva niveluri. Multi astrologi urmau pur si  simplu tipul de psihologie schitat in vechile manuale; altii accentuau un tip mai social de psihologie. Tinerii au devenit fascinati de filozofille orientale si de practicile yoga, de experiente transpersonale si de toate formele  practicii senzitive si ale vietii naturale. Ei spera sa gaseasca in astrologie nu numai raspunsuri la acutele probleme personale, ci chiar mai mult, un fel de siguranta interioara. Multi dintre ei, rupandu-se de traditiile familiei lor si chiar refuzand sa participe Ia o cultura dominata din ce in ce mai mult de o abordare de(z)-umanizata si de-naturata a cunoasterii, a organizarii sociale si a relatiilor inter-personale, tanjesc sa-si descopere locul si menirea intr-o ordine mai-mult-decat-umana, universala, cosmica. Ei vor sa stie de unde vin, cine sunt ei cu adevarat atunci cand jocurile ego-ulul devin uzate. Totusi, cei mai multi astrologi sunt inca prea aproape de categoria ghicirii noroculul, prea obsedati de a spune ,,ce se va intampla'', pentru a fi capabili sa raspunda nevoior tinerilor rebeli. Exista totusi si o alta categorie de tineri — cei fascinati de stiinta, de tehnologie, de computere si zboruri lunare. 

Ei sunt constienti ca oamenii de stiinta sunt din ce in ce mai preocupati de sistemul solar, de mediul cosmic al planetelor noastre, de radiatille solare si chiar de fortele galactice. Adesea ei sunt familiarizati cu tehnicile, statisticele si cu toate genurile de teste psihologice. Ei au o mare curiozitate intelectuala, sunt ambitiosi si, chiar atunci cand dau vina pe societate, ei sunt dornici sa ajunga in varful scarii sociale si economice. El vor sa fie progresisti, orientati spre viitor, constructori ai glorioasei societati tehnologice pe care o vad rasarind. Ei sunt din ce in ce mai intrigati si mai fascinati de astrologie. In acelasi timp, ei realizeaza ca trebuie sa devii ,,stiintific” pentru a fi acceptat de establishment-ul intelectual.