Binecuvantarea de a fi femeie

Nu stiu cui trebuie sa multumesc pentru asta: lui Dumnezeu, Universului, Parintilor, Cerului sau Zeilor? Indiferent cui, eu vreau sa multumesc si sa ma declar pe deplin norocoasa pentru faptul ca m-am nascut femeie. 

Pana acum putina vreme nu realizam ca acest lucru este cu adevarat o binecuvantare.

Pana nu demult eram convinsa ca a fi femeie este echivalent cu “a fi slab”. Mi se parea ca femeia nu poate sa se descurce cu fortele propri, drept pentru care va avea nevoie tot timpul de persoane care sa ii ofere ajutor.  Peste tot in jurul meu se spunea ca femeia este “sexul slab”. Femeile sunt emotionale, nu au putere fizica si nu sunt vazute in pozitii de lideri. Glumele sexiste sunt la ordinea zilei in anul 2013. Mass-media transmite constant ideea ca femeia este un obiect. Femeile sunt constant nefericite pentru ca sunt caracterizate prin niste standarde fizice imposibile.

Dar pe langa toate neajunsurile acestea, am ajuns sa cred ca balanta inclina in favoarea argumentelor pro cu privire la a fi nascuta femeie. De ce spun asta? Motivele vor fi explicate in cele ce urmeaza.

Noi femeile avem un alt mod de a simti. Iubim, zambim, ne suparam, radem din suflet, plangem, iar in cuvinte mai putine punem mult pret pe sentimente.

Avem oportunitatea si posibilitatea sa aducem pe lume semeni de ai nostri. Timp de noua luni purtam in corpul nostru viitori oameni. Prin intermediul femeilor se nasc savanti, genii, presedinti, lideri mondiali sau vecinul de vis-a-vis. 

Femeile se simt cel mai bine atunci cand arata bine. Rujul rosu, roz sau nude sunt accesoriile care ne fac sa reusim in orice situatie.

Inca din timpul scolii toata lumea afirma faptul ca “fetele sunt mai constiincioase”. Ne place sa fim in centrul atentiei si sa fim iubite. Ne place sa iubim. Ne place sa muncim cu cap si ne place sa ne facem treaba cum trebuie.

Cand suntem la bucatarie si gatim pentru membri familiei noastre, pe langa ingredientele de baza adaugam cel mai de pret produs, fara de care reteta nu ar mai fi la fel: dragostea. Fiecare bucata pregatita este plina de dragostea de mama, sotie, fiica sau sora.

Sunt situatii in care putem doar sa zambim si reusim sa scapam basma curata. Spre exemplu in trafic. Fiecare dintre noi greseste. Cand sunt femeile la volan, chiar daca incalcam putin regulile, putem mai usor sa fim iertate daca ne exprimam sentimentele si nu exageram sau persistam in greseala.

Ne place sa fim mirese. Ne plac povestile cu printi si printese. Ne plac povestile de dragoste.

Sustin ca este o binecuvantare sa fii femeie pentru ca nu am de unde sa stiu cum este sa fii barbat. Sunt convinsa ca as gasi parti negative si pozitive si in aceasta pozitie daca as fi pusa in situatia de a cauta aceste parti.

Una peste alta, sunt foarte bucuroasa ca sunt femeie. Am ajuns sa accept si sa promovez ideea ca a fi femeie este un mare noroc primit de la destin, pentru ca in ultima vreme chiar am avut noroc cu acest lucru. Nu ma deranjeaza sa fac parte dintr-o societate patriarhala. Fiind parte a unei societati in care barbatii au cele mai mari responsabilitati inseamna pentru o femeie ca trebuie sa invete sa se lase protejata si iubita. Sunt convinsa ca desi se crede in egalitatea drepturilor, aceasta nu exista. Oricum, femeile au reusit sa se descurce indiferent de situatiile in care este pusa. Astfel ca, declar inca odata: faptul ca te nasti femeie este o binecuvantare.