Noi tehnologii in jocuri

Avand parte de o concurenta acerba , marii producatori de jocuri noi trebuie sa re reinventeze in permanenta astfel incat sa poata tine pasul. Acest lucru insemna investitii masive in noi tehnologii care de care mai revolutionare precum: senzori de miscare sau dezvoltarea de noi jocuri online HD.
Printre cele mai noi tehnologii care sunt pe piata in acest moment se regaseste si tehnologia Kinect. Aceasta tehnologie se refera la un dispozitiv cu senzor de miscare dezvoltat de catre cei de la Microsoft pentru consolele Xbox 360.  Acest dispozitiv bazat pe camere video le permite jucatorilor sa controleze si sa interactioneze cu consola lor Xbox fara a atinge ceva, doar prin miscari si comenzi vocale. Proiectul are ca scop largirea pietei pentru consolele Xbox 360 peste potentialul actual. Cu vanari de 8 milioane de bucati in primele 60 de zile, Kinect a ajuns in Cartea Recordurilor ca fiind dispozitivul electronic care s-a vandut ce mai multe bucati in cel mai scurt timp. Incepand cu anul 2012 aceasta tehnologie a fost integrata de catre cei de la Microsoft si pentru PC-uri.
Daca va tenteaza ideea de a va juca un astfel de joc dar nu stiti pe care sa il alegeti, aflati ca  printre cele mai populare jocuri pentru Xbox care folosesc tehnologia Kinect se gasesc:
•Kinect Disneyland Adventures, care te poarta prin celebrul parc de distractii, si te ajuta sa te bucuri de atractiile lui fara a sta la cozi interminabile
•Child of Eden – este un joc foarte pupular si cu review-uri foarte bune si care este mai mult un spectacol de lumini si muzica decat un joc propriuzis, dar care te va captiva cu siguranta.
•Dance Central 2 – este un joc  in care asa cum ii spune si numele trebuie sa dansezi. Este un joc care pentru doua persoane si garanteaza distractie maxima fiind excelent pentru petreceri.