Vrei sa ai un copil care isi petrece mai mult timp afara? Cumpara-i o bicicleta pentru copii

Daca in urma cu 15-20 de ani copiii stateau foarte mult afara si era foarte greu sa ii aduci in casa, in ziua de astazi micutii isi petrec foarte mult timp in casa, fascinati de ecrane de tot felul, de jocuri si programe, aplicatii. Nu e nimic rau in asta pana la un punct, copiii trebuie sa se adapteze schimbarilor si sa testeze, sa invete sa foloseasca noile tehnologii ca sa se descurce mai tarziu cu ele. Ceea ce nemultumeste parintii si e ingrijorator e timpul din ce in ce mai mare pe care copilul il aloca tehnologiilor din prezent.

E foarte greu sa concurezi cu aplicatii, jocuri, ecrane in toate formele, asta mai ales daca micutul are acces la ele inca de la cativa anisori. Ce ai putea sa faci ca sa stea mai mult afara? In prima faza trebuie sa ii limitezi timpul petrecut in fata ecranelor. Limitarea nu trebuie sa fie restrictiva, ecranele trebuie sa aiba o alternativa: jucarii, distractie cu alti copii, cu parintii. Dupa ce ai reusit sa limitezi partial accesul la ecrane poti face si mutarea decisiva: cumperi biciclete copii. Desi s-ar putea sa nu ti se para o idee prea buna, bicicletele pentru cei mici sunt ideale pentru a reusi sa castigi lupta cu ecranele atat de interesante. Arata bine, sunt usor de folosit, sunt rezistente, miscarea pe bicicleta e preferata de micuti, dupa ce invata sa mearga vor dori sa stea mereu pe afara cu ea. E si „cool” sa ai bicicleta si sa te plimbi impreuna cu prietenii cand mai cresti, in parcuri sau in locuri special amenajate. Pe langa aceste avantaje a avea biciclete copii inseamna si o imbunatatire a sanatatii. Bicicleta dezvolta aparatul cardiovascular, picioarele copiilor sunt mai rezistente si au mai multa forta, echilibrul si flexibilitatea lor sunt imbunatatite. Rezistenta si anduranta copilului va creste pe masura ce va petrece mai mult timp pe bicicleta, bicicletele moderne sunt puternice si fiabile, deci te poti baza pe ele cel putin cativa ani.

Si mai e un lucru important legat de biciclete. Ele pot fi luate oriunde, asa ca nu te vei limita sa ii dai bicicleta doar in fata blocului, va merge cu ea si in parc, in vacante, va putea face intreceri si cu mami si tati daca va cumparati si voi ca sa il incurajati sa mearga mai des pe bicicleta. E distractiv, e sanatos, e perfect pentru micutii de toate varstele si e altceva decat statul pe canapea sau in pat cu ochii in telefoane si tablete, in calculatoare.