CURIOZITATI ALE VISELOR



Visele pot dezvalui lucruri aflate undeva in subconstientul nostru sau pot fi pur si simplu intamplatoare. De stiut faptul ca oamenii au in jur de 3-7 vise, 2-3 ore pe noapte, iar 90% dintre vise sunt uitate imediat ce o persoana se trezeste. De aceea, la 5 minute dela trezire sunt cele mai mari sanse sa va mai amintiti ceva din ceea ce ati visat timp in care 50% din vis vi s-a sters iar la 10 minute nu ne mai amintim aproape nimic. 

Visele sunt transmitatoare de emotii si fiecare au o simbolistica aparte. Emotiile negative sunt mult mai des intalnite decat cele pozitive in timpul somnului. Chiar si celemai nebunesti si mai greu de inteles vise isi au simbolul lor. Visele sunt absolut normale,ceea ce ii face pe cei care nu viseaza nicioadata sa aiba tulburari grave de personalitate. Visele nu au la baza intamplari fantastice cu zemi si dragoni. 

De obicei, visele au ceva incomun cu locuri si persoane pe care le cunoaste, sau pe care le-am mai intalnit intr-o anumita perioada a vietii noastre. 12% dintre noi avem visele conturate doar in alb si negru, umbre sumbre care delimiteaza anumite siluente pe un fond obscur. Insa odata cu aparitia televizoarelor si a pozelor color, oamenii au tendinta sa viseze color .