La poduri sau la constructiile hidrotehnice, pilotii forati sunt esentiali pentru stabilitate si rezistenta ridicate

Se obtin din beton sau beton armat, sunt simplu de pus in opera in teren, realizarea lor dureaza destul de putin, rezista bine pe termen lung si nici nu costa prea mult. Vorbim despre piloti forati Terratest, un tip special de piloti care pot sustine structuri mai grele cu eforturi de tasare reduse, folositi in special pentru fundatiile de adancime. Unde intalnim piloti forati Terratest? 

In primul rand la poduri, pentru ca ele sunt practic cele care au nevoie de rezistenta uriasa avand in vedere traficul care se desfasoara pe ele. 

In al doilea rand la constructiile hidrotehnice care au de suportat sarcini uriase si care trebuie sa asigure functionarea normala a unor instalatii complexe. 

Ceea ce deosebeste pilotii de alte elemente structurale de fundare este tocmai raportul mai mare intre lungimea si latura, diametru, aceasta caracteristica fiind foarte importanta atunci cand avem si un sol cu probleme, destul de instabil, pe care se va construi o structura destul de grea. 

Mai putem avea si piloti forati cu diametre mari, pana la 200 cm, cu beton armat de calitate, ei pot fi secanti, tangenti sau independenti, toti asigurand transmiterea incarcaturilor mari ale structurilor in adancime. Daca sunt construiti in aliniamente, acesti piloti forati Terratest pot deveni sisteme de sprijinire pentru excavatiile adanci, cu taluzuri verticale. 

Pilotii secanti asigura impermeabilitatea, toti pilotii sunt armati atunci cand exista incarcaturi mari, daca vrem si etanseizare vom folosi pilotii forati din amestec de noroi bentonitic si ciment, daca nu vrem, folosim betonul, cu rezistenta mai mare. Realizarea pilotilor forati se poate face de catre orice firma specializata in astfel de lucrari, forarile se fac cu cele mai noi tehnologii si utilaje din domeniu. Se pot realiza orice dimensiuni, toate masuratorile si consultanta vor conduce la gasirea unor solutii cat mai ieftine si mai simple pentru o stabilitate ridicata a structurilor care se vor sprijini pe pilotii forati.