Bijuterii argint cu nestemate

In mirifica lume a bijuteriilor, pietrele naturale, pretioase si semipretioase reprezinta inima frumusetii. Cele mai frumoase pietre pretioase si semipretioase sunt denumite nestemate. In marea lor majoritate, pietrele pretioase si semipretioase sunt de origine minerala (anorganica), dar exista si exceptii precum: chihlimbarul, coralii si perlele, care se regasesc printre aceste valori si sunt de natura organica. Interesul pentru pietrele pretioase a dus la aparitia unei ramuri speciale a mineralogiei, care se ocupa cu studiul lor si se numeste Gemologia. Gemologia este stiinta care studiaza si certifica pietrele pretioase, le evalueaza si clasifica dupa metode stiintifice, prin analize de laborator.


Pregatirea multor bijutieri, din acest domeniu sensibil al valorilor, este aceea de gemolog acreditat cu identificarea si evaluarea nestematelor. Evaluarea si clasificarea pietrelor pretioase se face dupa standarde internationale care tin seama de patru criterii fundamentale: caratul, claritatea( felul incluziunilor din interior si nivelele), culoarea si taietura( proportiile si simetria). Includerea unei pietre in categoria nestematelor presupune si alte analize si criterii, precum cele legate de: aspectul estetic, structura chimica, sistemul de cristalizare, indicele de refractie, unghiul de dispersie a luminii, duritatea, clivajul, luciul, etc. In antichitate pietrele pretioase erau folosite alaturi de metalele pretioase(aur si argint), dar si alaturi de alte materiale. Inca de atunci se stiau: diamantul, rubinul, smaraldul, safirul, berilul si chihlimbarul. Atunci, ca si in evul mediu, pietrele pretioase se slefuiau numai in forme rotunde. Slefuirea lor cu fatete a inceput sa fie practicata cu cativa ani inainte de anul 1500. Pietrele prețioase șlefuite sunt numite în vorbirea curentă „giuvaeruri”.


Piatra prețioasă șlefuită cu fațete asemănătoare cristalului, cu o formă estetică deosebita care accentuează luciul și efectul de reflectare a luminii este foarte apreciata. Cel mai reprezentativ exemplu este briliantul, obtinut prin slefuirea diamantului cu fatete multiple. Istoria metalelor pretioase si a bijuteriilor a avut perioade in care prioritatea intre cele doua metale nobile: aurul si argintul s-a schimbat permanent, in functie de cantitatea in care erau descoperite. Uneori a fost pe primul loc aurul, alteori a fost pe primul loc argintul, in perioada in care acesta se gasea mai rar decat aurul. Acest fapt a facut ca marile comori sa fie pline atat de bijuterii din aur cat si de bijuterii din argint cu nestemate. Valoarea nestematelor incluse in dantelariile monturilor din aur si argint este greu accesibila cumparatorilor obisnuiti. In zilele noastre, stiinta a facut posibil accesul la bijuterii cu pietre de frumusete identica cu cea a nestematelor si cu multe proprietati asemanatoare.


Aceste pietre sintetice accesorizeaza bijuteriile din aur si argint cu acelasi succes si au avantajul unui pret accesibil si rezonabil. www.ZamoraCollection.ro prezinta, in gama dedicata acestui sezon, nenumarate modele de bijuterii din argint cu pietre naturale si de sinteza, absolut incantatoare: cercei din argint, inele din argint, coliere si seturi din argint, pandantive, bratari, etc. Printre pietrele care le accesorizeaza se numara: safirul, rubinul, zulatanitul, acvamarinul, opalul, marcasitele, etc. Diversificarea continua a gamei si satisfacerea celor mai interesante cerinte este obiectivul esential al firmei de bijuterii - Zamora Collection.