Cum curatam cauciucurile agricole

Este lesne de inteles ca orice tip de cauciucuri - chiar si atunci cand vorbim despre cauciucuri agricole, sau de cele industriale, toate, fara doar si poate, au nevoie de protectie din partea noastra. Aceasta protectie nu este una anevoioasa ci ea poate sa fie facuta foarte simplu. De exemplu, avem acele mituri care implica utilizarea de diverse substante precum Coca Cola, care nu au nici un sens sau ulei ars.

Totusi mitul care implica curatarea de cauciucuri agricole cu Coca Cola este destul de adevarat, avand in vedere ca el apare si pe Wikipedia - fiind folosit de foarte multi americani. De ce functioneaza aceasta solutie cu bautura racoritoare chiar daca numai aparent? Este foarte simplu: Coca Cola contine zahar si acid fosforic, zaharul atrage murdaria insa acidul curata. Aspectul practic nu va fi unul de durata, insa va fi de efect. Pe de alta parte insa mai exista si multe alte mituri care vorbesc despre curatarea cauciucurilor chiar daca acestea nu prezinta utilitate absoluta. Se spune ca si uleiul ars este o solutie potrivita pentru curatarea de cauciucuri agricole, desi multi sunt de parere ca uleiul ars este coroziv. Aspectul practic insa nu este decat unul de natura estetica, avand in vedere luciul care ramane in urma insa acesta ramane numai pana la contactul cu praful.

O alta metoda prin care se poate curata cauciucul este cu siguranta siliconul insa in nici un caz nu vom putea mentine cauciucurile agricole curate cu silicon pur sau daca totusi ne incumetam sa le curatam atunci acestea nu vor tine mult timp, deoarece vor lua contact cu praful iar acesta va dauna mai mult, avand in vedere ca ajuta la lipirea cu mizeria de pe sosele. Miturile despre curatat de cauciucuri agricole trebuie sa ramana de multe ori mituri, mai ales pentru ca acestea mai mult dauneaza decat sa ajute.