Sa vorbim despre zaharul din sange

Se vorbeste in mass-media despre pericolele zaharului in sange. Mai exact, ce este asa de rau in legatura cu el? Cand cineva are nivelul de zahar din sange in mod constant foartee mare, el poate duce la multe probleme, cum ar fi deteriorarea vaselor de sange, pierderea vederii, boli de rinichi si leziuni ale nervilor. Cand nivelurile de zahar raman ridicate, acestea pot duce la diabet, iar niveluri mai ridicate de zahar decat normale pot indica semne de pre-diabet. Setea excesiva, cresterea in greutate si o dorinta continua pentru bauturi dulci si dulciuir ar putea fi un indiciu ca un control de rutina ar putea fi necesar.

Asociatiile de medici considera ca sute de milioane de persoane din intreaga lume poate avea pre-diabet. Pentru a avea o sanatate buna, unul dintre factorii importanti este mentinerea unui nivel bun de zahar din sange. Zaharul din sange este numit glucoza. Glucoza, in cele din urma, vine din carbohidrati, iar acestia sunt continuti in paine si produse din cereale, cum ar fi orez si paste. Alte surse de carbohidrati sunt fructele si legumele, in special cele cu amidon, cum ar fi sucurile de fructe si cartofi. Cand carbohidratii sunt digerati, ei devin glucoza, si aceasta este eliberata in fluxul sanguin si apoi absorbita de catre celule, prin utilizarea insulinei, un hormon de baza. Nivelul de zahar poate creste atunci cand prea multi carbohidratii sunt consumati la o masa. De asemenea, infectiile, boala, stresul si lipsa de exercitiu pot contribui la niveluri mai ridicate de zahar. Suplimente speciale au fost dezvoltate pentru a ajuta la mentinerea nivelului de zahar. Unele contin crom si minerale, iar cromul imbunatateste actiunea insulinei, astfel incat organismul nu produce maximul acestui hormon. Acest lucru duce la mai putine fluctuatii ale zaharului, in cazul in care zaharul atinge u nivel mare, si apoi scazut. Suplimentele pot contine, de asemenea, plante aromatice, care ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange si poate ajuta chiar sa elimine pofta de zahar. Exercitiul usor poate fi, de asemenea, util in mentinerea nivelurilor adecvate de zahar. Este important sa fim informati cu privire la problemele de sanatate. Este chiar mai important pentru a pune aceste cunostinte in actiune. Este recunoscut faptul ca stilul de viata al unei persoane afecteaza sanatatea sa generala.

In timp ce exista tendinta de a dori sa fie posibil sa ia unele pilule magice care vor rezolva toate problemele de sanatate, dar aceasta pastila nu exista. In cazul in care exista, exista sub forma de cunostinte, modificarea stilului de viata si suplimente care au fost create prin cunoasterea modului si functiilor corpului sanatos. Punerea in aplicare a unui stil de viata sanatos si utilizarea suplimentelor special formulate i-ar putea ajuta pe oameni sa ramana angajati in programele lor de sanatate. Pentru a ajuta la mentinerea nivelurilor sanatoase de zahar din sange, gasirea suplimentelor care lucreaza cu usurinta in rutina de ajutor curent al unei persoane va asigura longevitatea si schimbarea stilului de viata de succes.