Detalii pe care nu le stim despre lucrurile care ne inconjoara

Care sunt cauzele migrenelor? Cei care au avut vreodata migrene stiu cat de rele pot fi: dureri de cap foarte mari, stari de voma, voma, sensibilitate dureroasa la stimuli, vedere in ceata, pierderea constientei. Ceea ce nu stim e de ce multi oameni au migrene si mai ales ce le declanseaza, diferite lucruri. Unii pot avea migrene din cauza schimbarilor climatice, altii pot avea migrene de la expunerea solara. Altii au migrene cand au contact cu niste mancaruri, bauturi, mirosuri ciudate.

Explicatia poate fi una genetica, de vreme ce migrenele apar in familie. Cei care au migrene au niste parti din creier mai sensibile la anumiti stimului sau poate ca schimbarile chimice din creier genereaza aceste dureri ingrozitoare de cap. Pana acum nu au fost rezultate clare care sa dovedeasca de ce apar migrenele la unii oameni si la altii nu. De ce alergiile apar si dispar ca prin minune? Sa traiesti cu alergiile poate fi un cosmar. Viata e foarte dificila pentru cei alergici la animale, la praf, la anumite substante, mancaruri, bauturi. Alergiile apar fara vreun tipar anume, din senin, si dispar la fel, asa ca nu ai cum sa te feresti. De multe ori simptomatologia asociata cu alergiile se reduce ca intensitate, dar nu dispare total, alergiile revenind cand te astepti mai putin. Alergiile la arahide sunt printre cele mai periculoase tipuri de alergii. Recent s-a descoperit ca peste 20% dintre cei care poseda aceste alergii isi pierd senzitivitate odata cu inaintarea in varsta. Si in randul copiilor, peste 80% dintre ei au alergii la lapte si oua, dar reusesc sa le faca fata si se lupta cu ele toata viata lor.

Analizele pot dezvalui semne ale disparitiei alergiei si anumite tipuri de preparare ale mancarii pot sa alunge alergiile, insa toate trebuie facute sub supravegherea medicilor. Si mai ciudat e ca micutii din ziua de azi sunt mai dispusi la a depasi usor alergiile, mult mai usor decat copiii din alte perioade de timp din trecut.