Informatii utile despre sistemele de supraveghere video

Importanta utilizarii unor camere de supraveghere video ar trebui sa fie cunoscuta de toata lumea. Monitorizarea video este o necesitate atat pentru persoanele juridice cat si pentru persoanele fizice. Criteriile in alegerea unui sistem de supraveghere video difera, insa inainte de a realiza o astfel de investitie trebuie sa ne punem urmatoarele intrebari:

1. Ce dorim sa monitorizam si cu ce calitate?
2. Ce dorim sa stocam ca si informatie si la ce calitate?
3. Cat timp ne dorim sa ramana stocata informatia?
4. Cine poate accesa imaginile live dar si inregistrarile colectat? Trebuie sa stim ca amplasarea camerelor de supraveghere trebuie sa asigure o imagine de detaliu si ca echipamentele utilizate trebuie sa aibe o sensibilitate ridicata, adica sa permita stocarea imaginilor chiar daca iluminarea este necorespunzatoare. Sa permita, pe timp de noapte, comutarea in mod automat de la filmarea color la cea alb-negru (camerele de supraveghere au o sensibilitate crescuta cand inregistrarea se realizeaza in modul alb-negru).

In momentul in care se instaleaza un sistem de supraveghere video trebuie sa tinem cont de cateva reguli precum: studierea atenta a locatiei, stabilirea unghiurilor moarte si acoperirea lor prin plasarea de camera video, alegerea potrivita a lentilelor, utilizarea camerelor video adecvate in functie de locatia unde urmeaza a fi amplasate (a nu se utiliza camera de interior in exterior si vice versa). Se recomanda apelarea la profesionisti pentru instalarea sistemelor de supraveghere video intrucat o plasare inadecvata a camerelor video poate conduce la ineficienta sistemului de supraveghere care devine inutil.

Stiati ca…. Primele sisteme CCTV sau CATV nu au oferit de la inceput posibilitatea de a inregistra imaginile surprinse de o camera video de supraveghere. Imaginile inregistrare erau alb negru si fara prea mare utilitate atunci cand era intuneric. In lipsa inregistrarilor imaginile erau urmarite permanent de catre personal angajat in acest scop. Astazi, supravegherea video se realizeaza cu o performanta mult mai ridicata datorita sistemelo de supraveghere video din ce in ce mai inteligente.